Blog,  Persoonlijke ontwikkeling

Zo wordt je werk weer leuk

Je wordt wakker door de wekker en wil niet opstaan. Misschien denk je erover om je ziek te melden. Alles liever dan naar je werk gaan en toch zo gaat het iedere ochtend, misschien al maanden of jaren lang. Je kunt twee dingen doen, of je maakt het zelf weer leuk of je zoekt een nieuwe baan.

Je werk neemt een groot deel van je leven in beslag en het is dus heel vervelend als je dit niet leuk vind. Misschien zijn er redenen dat je niet weg wilt. Loyaliteit, een vast contract, het was ooit je passie het zijn allemaal goed redenen om nog even vast te houden. De volgende 5 tips helpen je misschien om je werk weer leuk te vinden en die passie misschien weer terug te vinden.

Stop je ego weg

gevecht met jezelf
orgineel:https://www.flickr.com/photos/seven_resist/9654257258/

Iedereen heeft een ego en dit hoeft ook geen probleem te zijn. Maar wanneer zinnen als ‘Waarom overkomt mij dit altijd?’ of ‘Het gaat om wat ik vind’ heel veel in je vocabulaire voorkomen, moet je je afvragen of je ego niet te groot is. Accepteer dat dingen soms zo zijn, dat levert een stuk minder stress op.  Accepteer of verwelkom zelf de stress. Het is er toch dus kan je er beter positief mee omgaan.  Vechten tegen jezelf kosten zoveel energie, die kan je beter voor iets anders gebruiken.

Wees een teamspeler

Natuurlijk ben je de beste in wat je doet. Niemand kan het zo goed als jij en daarom doe je alles zelf. Je bent perfectionistisch, maar je moet wel toch?  Alleen zo creeer je een sfeer waar niemand met je wil samen werken. Door je sociaal op te stellen kun je andere helpen beter te worden. En vergeet niet elkaars succes te vieren. Je kunt trots op elkaar zijn!.

Wees de beste versie van jezelf

Wees de beste binnen versie van jezelf. Niet alleen in het werk zelf, maar ik je houding en in de werksfeer. Wanneer jij alleen maar klaagt, luisterd er niemand meer en dit is ook niet gezellig voor jezelf. Denk in oplossingen en niet in problemen.

 

Wees  jezelf en wees daar niet bang voor.

Wanneer je niet jezelf kunt zijn op je werk, is het misschien tijd om wat anders te zoeken. 8 uur per dag ben je op je werk en wanneer je dan niet jezelf kunt zijn, is dat best vermoeiend. Dit is niet alleen goed voor je collega’s, maar ook zeker voor jezelf.  Je leert te groeien, je leert meer over wie je bent en wat je wordt.

Zorg voor wat fun.

Simpel en eenvoudig mijn padLol hebben op je werk is belangrijk. Doe eens iets geks.  Wat dacht je van een wandelvergadering? Een overleg met 2 of 3 collega’s kan je ook buiten doen. Een functioneringsgesprek? Waarom doe je dat niet op het bankje buiten?

Wil het, ondanks deze punten, niet lukken om op een doordeweekse werkdag niet met tegenzin op te staan? Misschien moet je de traditionele werkdag schrappen en is flexwerken meer wat voor jou.

 

Bron: The Good Men Project

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: