masker
Blog,  Persoonlijke ontwikkeling

Zo vergoot je jouw stress! 5 tips

Vind jij het ook zo fijn om stress te hebben? Ja? Heerlijk toch, op het randje van overspannenheid balanceren. Als jij dat nu vind heb ik hieronder 5 tips om nog meer stress te hebben. Heerlijk toch?

1 groot groter, grootst?

Maak het allemaal vooral lekker groot. Je zult echt persoonlijk falen als het he deadline niet haalt, en bedenk vooral niet dat er morgen nog een dag is. Echt alles heeft betekenis, en als jij het niet doet loopt het natuurlijk echt allemaal in de soep.

2. Focus op wat er allemaal nog niet gedaan is

Onze gedachten zijn zeer krachtig in het creëren van emoties. Zo kunnen we ons soms druk maken over iets wat nog helemaal niet heeft plaatsgevonden. In onze gedachten zien we het echter al gebeuren, waardoor we het nu ook al voelen. Om de stress te verhogen is het daarom goed om in gedachten steeds te denken aan wat je allemaal nog niet hebt gedaan. Focus op de werkzaamheden die zijn blijven liggen, wie hier allemaal last van gaan hebben en wat anderen hierdoor van jou gaan vinden. Door dit met regelmaat te doen kun je de stress flink verhogen. Ga dus niet zitten denken aan wat er allemaal al af is. En ga al helemaal niet zitten denken aan waar je allemaal dankbaar voor bent in dit leven, dat komt de stress niet ten goede.

3. Creëer spanning in je lichaam

Om je stressniveau te verhogen is het goed om je spieren aan te spannen en te verkrampen. Vergroot de spanning in je armen, je nek en bovenbenen. Maak ook regelmatig onrustige en wispelturige bewegingen en kijk met een scherp en gespannen gezicht. Friemel daarnaast veel met je vingers en je zult merken dat je langzaam maar zeker meer stress creëert. Je moet dus niet lekker diep en rustig ademen en lekker achterover leunend in de bank een boek gaan lezen. Dat gaat echt niet helpen.

4. MOETEN

De woorden die we gebruiken kunnen ons flink hypnotiseren. Als we gelukkig zijn gebruiken we andere woorden dan wanneer we gestrest zijn. Om de stress te verhogen is het goed om zoveel mogelijk het woord MOETEN te gebruiken. Deze taak moet nog vandaag af, daarna moet ik de kinderen ophalen, moet ik boodschappen doen en moet ik koken. Vanavond moet ik ook nog naar de sportclub en ondertussen moet ook nog ergens de was gedaan worden. Daarnaast helpt het om regelmatig de woorden zwaar, druk, moe, chaotisch en onmogelijk te gebruiken. Gebruik dus geen MOGEN en WILLEN, dat zou echt niet helpen.

5. Het is absoluut altijd persoonlijk jouw schuld. Je faalt!

Ja echt! Alles is jouw schuld neem vooral het lot van de hele wereld op je schouders. Voel je de spanning? Mooi, ook jouw schuld. En voor jezelf op komen of nee zeggen moet je natuurlijk ook vooral niet doen!

Moe geworden van deze stress, toch niet wat je wilt? ontspan dan maar weer. Lees dit eens of dit.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: