geloof in jezelf
Blog,  Persoonlijke ontwikkeling

Zo stap je voor even uit je comfortzone (deel 1)

DURF JIJ? 

Er zijn zoveel dingen die je eens gedaan moet hebben. (al moet je niets van mij). Je kan een bucketlist maken of je kan goede voornemens hebben, maar het is leuk je blikveld te verruimen en uit je comfort-zone te stappen. Er zijn zoveel leuke en grappige dingen die je kunt doen.  Het maakt het ook makkelijker om keuze te maken, het is leuk en kan ook heel geest verruimend werken.
Ik heb ervaren dat je door uit je comfort-zone het elke keer makkelijker wordt om er uit te stappen. Al zit er ook een nadeel aan. Mensen verwachten soms dat je uit je comfort-zone stapt terwijl het voor jou nog echt een stap te groot is. Dan mag je gerust nee zeggen.  Hier onder het eerste deel met dingen die misschien ongemakkelijk voelen maar ook makkelijk zijn om te doen.  Wat let je?

1.Ga alleen uit eten
In een ‘echt’ restaurant (dus niet een fastfoodketen waar je in een kwartier weer buiten staat!) een tafeltje voor jou alleen te bestellen. Met uitzicht op de rest van de tafeltjes. Wordt het een antropologische studie naar de medemens? Ga je –niet afgeleid- extra genieten van al het lekkers? Neem je eindelijk de tijd om over ‘dat ene issue’ in je leven na te denken?
Oh, en de smartphone blijft natuurlijk ook thuis!


2.Geef een onbekende een compliment
Gewoon op het perron, omdat ze leuke schoenen draagt. Tijdens het wachten in de supermarkt, omdat haar haar zo leuk zit. Bij de zandbak, omdat ze zo leuk doet met haar kindje. Er zijn dagelijks tientallen momenten waarop we van die momentjes hebben. Maar zodra mensen ouder dan tien zijn, houdt het op met spontane lofprijzingen van volwassenen. En dat terwijl je er iemand zó blij mee kunt maken. En jezelf ook!

3.Ga met een hoofddoek de straat op
Er vanuit gaande dat je dat niet al dagelijks doet, kan het heel verhelderend (en confronterend) zijn om te zien hoe mensen geneigd zijn op ‘uiterlijke kenmerken’ te reageren. Mannen kunnen een Jebla aan doen. Of draag een make-up als je dat nooit doet of sportschoen onder je pak. Kijk eens hoe anders mensen met je omgaan. Dit kan echt blik verruimen.

4.Schrijf een anonieme brief naar een willekeurig adres
Vind je dit eng? Waarom? Iedereen is blij met een briefje of een kaartje.

5.Begin een verzameling
Schelpen, theelepeltjes, wit porselein…  Je bent nooit te oud om aan het verzamelen te slaan en ergens in je huis een hoekje te maken voor je schatten. Het voelt goed om bijzondere dingen te verzamelen.

6.Lees over hoe andere mensen “rare”dingen doen
Lees hier bijvoorbeeld hoe ik dit deed op een zaterdag.

7.Leer een stropdas  strikken
Voor mannen die dit niet kunnen, zonder stropdas kan je toch geen pak aan, voor vrouwen is het altijd handig om een stropdas te kunnen strikken. Dames stropdassen bij een mantelpakje kan heel stoer zijn.

8.Leer breien.
Rustgevend en je kan eindelijk die enorm lange sjaal maken waarin je zo lekker kan wegduiken.

9. Stap eens in een Aquabal
Het is toch een hele andere kijk op de rest van de wereld als je in een bal op het water loopt. Dit kun je bijvoorbeeld doen bij de zwarte markt in Beverwijk doen of op de kermis.

10.Maak eens een kleurboek
Creatief bezig zijn is altijd goed. Een kleurboek maken is leuk en je kan het iemand anders laten inkleuren. Hoe cool voor een kind om een kleur boek in te kleuren gemaakt door moeder of tante.

11.Maak een bucketlist
Zijn deze ideeën allemaal een beetje te simpel? Wil je meer? Wil je anders?  Maak dan een bucketlist. Lees ook bijvoorbeeld het bucketlist boek.

12.Reageer eens op een blog
Dit blog dat je nu leest bijvoorbeeld. Heb jij ideeën die je kunt doen, laat het mij weten.

 

 

 

 

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: