Zo stap je voor even uit je comfortzone (deel 5), jij bent mijn verslaving
Blog,  Persoonlijke ontwikkeling

Zo stap je voor even uit je comfortzone (deel 5)

Je denkt misschien dat je grootste dingen zou moeten doen. Een extreme make over,  Een voettocht naar Rome of toch die nieuwe baan, maar uiteindelijk doe je dat toch niet. Het is te ingewikkeld, te eng of toch te duur. En daar zit je dan met jouw sleur, blijf je vast geroest zitten lekker veilig in jouw comfort-zone.
Weg ermee!. Er zijn kleinere dingen die je horizon verbreden.  In de afgelopen maanden heb je al vier delen kunnen lezen. (lees hier deel 1,2,3 en 4) en wie weet volgen er nog meer.  Doe er eens een paar, want alle lol vind net iets buiten jouw comfort-zone plaats. 

1.Dans
Sommigen doen het nog wekelijks, maar anderen hebben sinds de middelbareschooltijd geen danspas meer gedaan. Weet je dat dansen een van de gezondste ‘sporten’ is die je kunt beoefenen? Meer dan bij hardlopen komt bij dansen (en dan hebben we het niet over geschuifel) dat fijne hormoonstofje vrij waar we blij van worden. Dat in combinatie met muziek die mooie herinneringen ophaalt, zorgt ervoor dat je door dansen euforisch wordt. Het absolute antidepressivum. Ook voor wie geen maat kan houden!


2.Kampeer in eigen tuin
Oké, voor drie hoog achter moet je misschien uitwijken naar iemand met een ruimere tuin. Maar heb je een tuin, hoe piep ook, zet dan eens een koepeltentje op, gooi je matras erin en ervaar voor een nacht je eigen buitenplekje. Nog mooier: als het warm is onder de blote sterrenhemel slapen in je eigen tuin!

3.Verbreek het contact met vrienden die je niet echt aardig vindt Vraag je niet af of je zoiets wel kunt maken: als je mensen niet aardig vindt hoef je ook niet met ze om te gaan. Collega’s en familie misschien uitgezonderd want daar heb jij niet voor gekozen, maar ook hier kun je het contact mee verminderen. En nee dit is niet altijd leuk om te doen.

4. Poets je tanden met je andere hand.
Onderzoek wijst uit dat je hersens daar al een beetje van in de war raken. Lekker. Een andere route naar je werk of een ander vervoermiddel is ook zo iets.

5.Probeer eens eten wat je nog nooit geproefd hebt
Kook een maaltijd waar je überhaupt nog nooit van gehoord had. Iets Soedanees. Of Salvadoriaans. Vooral de maaltijden waar je nogal sceptisch over bent. Meestal smaakt het dan gewoon naar kip.

6.Als je zelf geen kinderen hebt, leen er een
Serieus. Die kleine mensjes zien de wereld héél anders. En niet haasten, niet doen wat jij denkt wat leuk is, nee laat die kleine leiden. En nog fijner aan het eind van de dag, als ze vervelend worden mag jij het leenkind weer gewoon naar de papa en de mama brengen.

7.Doe een testrit in je droomauto
Gewoon omdat het kan.

8.Als het regent: slow down
In plaats van je te haasten naar je bestemming loop of fiets heel rustig door, met opgeheven hoofd. Laat je natregenen. Voel het. Lach erom. Als je dan thuis komt lekker een warm bad of een beker hete chocola. heerlijk.

Heb jij al iets uit geprobeerd van mijn lijstjes? Laat het mij weten en laat een reactie achter.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: