Blog,  Persoonlijke ontwikkeling

Zo stap je voor even uit je comfortzone (deel 4)

Ik schreef in de afgelopen maanden al drie eerdere delen van deze serie. (lees hier deel 1 , 2 of 3) . Er zijn zoveel dingen die je eens gedaan moet hebben. (al moet je nog steeds niets van mij). Maar er zijn nog zoveel dingen die je kan doen dat ik hier nogmaals een aantal punten bespreek die je kunnen helpen uit je comfort zone te treden.
Want alle lol vind net iets buiten je comfort zone plaats.

1.Neem een proefles yoga
Niet omdat je er een beter mens van wordt of ineens tot inspirerende gedachten komt, maar inmiddels lijkt iedereen te yogaën en moet je om mee te kunnen praten toch eindelijk eens weten hoe dat nu voelt: de cobra en de sprinkhaan.


2.Doe een liedje karaoke
Nee, je hoeft niet te kunnen zingen. Je hoeft niet eens toon te kunnen houden. Je hoeft alleen maar even te denken dat je het kunt, dat je een diva bent, en dat iedereen voor jou is gekomen. Het podium en de microfoon in de je hand doen de rest. Echt, je voelt je voor eenmaal Beyonce, of Anita Meijer, of André Hazes! En dat voelt fantastisch!

3.praat eens met een vreemde
Een vreemde kan je iets nieuw leren, een vreemde heeft een andere kijk op de wereld als jij. In de trein kan het een lange reis verlichten en gezellig maken, ook in het vliegtuig kan dit, een lange reis lijkt zo een stuk korten.

4.Verdwaal
Neem de trein of bus naar een onbekende plek en wandel minstens twee uur zonder te weten waar naartoe. Neem de omgeving in je op, geniet en maak je geen zorgen over het waarheen en waarvoor. Zoek daarna welke weg leidt naar bekend terrein (of een bushalte, of een station). En nee, gebruik daarvoor niet je smartphone. Kom mee verdwalen ik weet de weg

5.Neem een ander kapsel
Heb je een goeie kapper? Vraag om advies en geef hem/haar de vrije hand om je coupe te veranderen. Een kleurtje? Van lang naar kort? Krullen? Gewoon een keertje doen!

6.Breng de avond door met een man die totáál niet je type is, maar wel superknap
Gewoon omdat jij het wil en omdat het kan.

7.Spreek voor een publiek
Een toast op de bruiloft van je beste vriendin of een grote presentatie op je werk. Als je het gedaan hebt, voelt het alsof je de hele wereld aankan. Je zal zien hoe makkelijk het eigenlijk is.

8.Zeg de waarheid tegen een telefonische klantenservice als ze je niet goed behandelen
Doe het alsjeblieft niet tegen iemand die je gewoon fantastisch helpt. Maar als diegene aan de andere kant van de lijn echt heel onaardig en totaal niet behulpzaam doet, mag je dat best laten weten

Er zijn echt veel dingen die je kunt doen om uit je comfort zone te stappen. Durf jij?

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: