overprikkeld
Blog,  Persoonlijke ontwikkeling

Zo maak je makkelijker de juiste keuze.(5 tips)

Weet je even niet meer precies hoe je verder moet? Ben jij een millenial die nooit geleerd heeft te kiezen? Weet je niet hoe je moet kiezen, wat je moet kiezen? Ik herken het. Er is zoveel waar je uit kunt kiezen. Kiezen geeft keuzestress, maar ik heb gemerkt dat met een paar kleine trucjes je beter er in kan worden. Het is net al met je spieren hoe meer je ze traint hoe makkelijker en beter je ze kunt gebruiken.
Hieronder 5 trucjes die je kunnen helpen met kiezen.

 

1. Een geluksgevoel.

Een truc die ik ooit eens leerde in geval van twijfel om te denken aan dat wat je ooit heel gelukkig maakte. Denk daar een tjjdje over en denk dan weer aan je probleem.
Wil je hem verlaten? Breek je met haar? Ga je die opleiding doen?
Het zal je dan vanzelf duidelijk worden waarvoor je moet kiezen, want maar een optie van de vele die door je hoofd spoken past bij dat geluksgevoel. Je weet stiekem beter wat goed voor je is dan jezelf denkt.
Ik heb het al een paar keer uitgeprobeerd en het helpt echt!

2. Ga terug naar jouw buikgevoel.

Je hoort steeds meer mensen over buikgevoel. Ons lichaam zit zo goed in elkaar dat we kunnen vertrouwen op dat signaal. Bij een verkeerde beslissing krimpt er iets in je buik, dat kun je voelen. Het zorgt voor spanning. Bij een goede beslissing geeft het je een gevoel van groot worden, het klopt, het geeft je vrijheid. Een goede beslissing geeft je absoluut meer lucht.
Richt je op het gebied iets onder de navel. Denk aan de beslissing die je wilt gaan nemen: geeft het een gevoel van spanning of ontspanning?  Concentreer je op dat gevoel en je weet wat je moet doen.


3. Wat geeft jou de meeste zelfliefde.

Als je denkt aan de beslissing die je moet nemen wat spreekt dan van de meeste zelfliefde? Wat is je situatie nu? En als die situatie helemaal niet meer past bij zelfliefde, dan moet je ook de consequentie nemen en de knoop doorhakken. Stoppen met een bepaalde vertrouwde manier van leven, stoppen met iemand te zien die je eigenlijk niet meer zou moeten zien, stoppen met roken, het kan van alles zijn. Vraag ben ik nu lief voor mezelf ? Neem je antwoord serieus!

4. Gooi een muntje op.

Ooit las ik ergens dat het als je moet kiezen tussen twee dingen je een muntje op moet gooien. Niet om het lot te laten bepalen, maar om te bepalen wat jij wilt. Sta stil bij jezelf en voel goed aan wat jij wilt net voor dat moment dat het muntje neerkomt. Hoop je op kop? Ben je teleurgesteld dat het munt is? Dan weet je wat je moet doen.

5 Blijf bij je pricipes.

Leven met principes klinkt zwaar en ingewikkeld. Het grappige is juist dat je principes je leven makkelijker maken. Het geeft je houvast. Je hoeft maar een keer  na te denken over je principes, over wat jij belangrijk vind en daar volgen de beslissingen vanzelf. Lees hier meer over leven met principes.

Naar mate je vaker kiest en achter je keuze blijft staan wordt kiezen steeds makkelijker. Je kunt kiezen trainen net als een spier. Hoe meer keuzes je maakt hoe makkelijker het wordt.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: