Blog

Zo kom je van je smart Phone verslaving af

Je doet het zelf natuurlijk niet, maar je kent vast mensen om je heen die de hele dag aan hun telefoon vastgekleefd zitten. Die mensen kan je nu even opbellen en deze tip doorgeven: zet je telefoon op zwart-wit, want dat helpt!

Prikkels

Felle kleuren stimuleren onze hersenen, het is dus niet geheel toevallig dat de notificaties die je ontvangt vaak felgekleurd zijn rood zijn. Ook de aps die we gebruiken hebben vaak felle kleuren. Het is dus niet zo verwonderlijk dat we constant geprikkeld worden.
Het trillen en de geluidjes prikkelen ook ons brein dus alle notificaties die aan staan prikkelen ons nog eens extra.


zelfbeheersing

Natuurlijk heb jij voldoende zelfbeheersing om niet constant op je mobieltje te kijken, maar die buurvrouw van je niet en neem haar dat eens kwalijk. Op de hele wereld en er duizenden mensen goed betaald aan het werk om haar zelfbeheersing onderuit te halen. Om ons prikkels te geven die ons verslaafd maken aan ons mobieltje

Prikkels vermijden

Zodra je een prikkel weghaalt, heb je dus veel minder drang om constant je telefoon te checken. Het eerste wat je kunt doen is je telefoon op zwart wit zetten. Dat doe je op je iPhone door naar instellingen te gaan, vervolgens op ‘algemeen’ te klikken, dan naar toegankelijkheid te gaan en grijstinten aan te zetten. Alles op je telefoon wordt nu in zwart-wit weergegeven, het ziet er misschien even onwennig uit, maar het zal je helpen terug te keren in de echte wereld. Op Android-telefoons hebben wij nog geen zwart-wit optie gevonden, maar je kunt daar wel donkere thema’s instellen.
De kleur zwart vraagt ook veel minder van je batterij, dus als jij een achtergrond en thema instelt met veel zwart, scheelt dat aanzienlijk.
Een ander simpele stap is je notificatie uitzetten. Je word dat niet constant herinnert aan je telefoon en wordt niet constant geprikkeld.

De laatste tip die ik je wil meegeven er zit ook gewoon een uit knop op je telefoon, gebruik die af en toe.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: