dominant, arrogant
Blog

Zo gaan mensen je echt leuk vinden.

Je wilt jezelf graag goed voelen. Je geeft anderen ook graag een goed gevoel en toch lukt dit niet. Je voelt je daardoor soms eenzaam, en hoewel er niets mis is met alleen zijn zou je graag wat meer vrienden hebben . Hoewel er niets mis is met alleen zijn, en je dat misschien heel goed kunt ben je soms jaloers op die echte mensen mensen. Gelukkig is er hoop. Je kan het echt leren. En voor de echte mensen mensen, misschien kun je zelfs met oefening nog beter worden.

Je kunt oefenen en zo leren een socialer mens te zijn. Probeer elke week maar eens van de onderstaande dingen te doen. Binnen een jaar ben je echt een socialer mens!

Luistert Actief

Luister actief naar de ander. Probeer te begrijpen en te voelen wat de ander zegt. Luister om te begrijpen niet om iets terug te moeten zijn. Als je niet helemaal volgt wat er wordt gezegd vat je het even kort samen met de vraag of je het goed begrepen hebt.

Geef de ander jouw volledig aandacht. Je houd je smartphone uit beeld als je met iemand zit te praten

Je durft fouten te maken en gaat goed mee om.

Als je fouten maakt, of zelfs faalt leer je daar van. Geef anderen niet de schuld van het maken van jouw fouten. Als je nooit fouten maakt is dat ontzettend saai. En bedenk ook dat je als baby niets kon dan poepen, eten en huilen. Nu ben je heel wat meer dan dat. Als je had opgegeven bij elke keer dat je viel dan had je nooit leren lopen.

Je bent te vertrouwen

Je doet wat je beloofd. Zo kunnen mensen op je vertrouwen . Mensen die te vertrouwen zijn hebben vind met aardiger.

Vertel ook de waarheid. Liegt niet. Heel soms gebruik je een white lie om iemand niet onnodig te kwetsen (‘leuk, je nieuwe haar’). Wees verder gewoon eerlijk.

Verder ben je op tijd, zegt bijna nooit iets af en bent dus voorspelbaar, maar niet perse saai.

Behandel iedereen met respect.

Iedereen zou iedereen met respect moeten behandelen, maar soms is dat moeilijk ,hoor. Zeker als je diep overspannen bent of iemand niet respectvol naar jou toe is. Toch neem jij vanaf nu de beslissing om iedereen met respect te behandelen, ook al ze dan niet verdienen.

strijk niet met andermans eer
Dat heb je ook niet nodig, want je weet heel goed wat je zelf kan, en hebt geen valse complimenten of eer nodig.

Stel vragen in plaats van aannames te doen.

Daarmee zorg je er voor dat je, zonder iemand aan te vallen, er achter komt wat er precies aan de hand is. ( lees hier hoe je dit helpt voor jezelf op te komen)
Je waakt er hiermee voor dat je in de verdediging schiet.

Oordeel niet over anderen. Althans: zo min mogelijk. Niemand is perfect, maar als er een uitzondering gemaakt moet worden ben jij ook heel goed in staat om rustig te zeggen dat je iets niet leuk vind.

Leef voor je zelf

Dit is niet egoïstisch. Jij kiest in eerste instantie wat goed is voor jezelf. Je houd je niet bezig met wat anderen verwachten. Je kunt ook gewoon goed Nee zeggen.

Wees oprecht geïnteresseerd in anderen

Ondanks dat je natuurlijk kijkt wat goed is voor jezelf, zodat je voor jezelf kan zorgen, toon oprechte interesse in mensen.
Doe je best om namen te onthouden. Echt af en toe de naam van iemand zeggen in een gesprek werkt wonden. (niet te vaak want dat is eng)

Vergeving.

Ken de kracht van vergeving. Leren hoe je kunt vergeven en liefde en compassie kunt uitbreiden naar anderen is een van de belangrijkste dingen die we kunnen leren. Vasthouden aan grieven kwetst onszelf meer dan dat wat een ander ons ooit aan kan doen. 

Wees dankbaar en lach.

Je kunt niet dankbaar zijn en boos tegelijk. Toon je dankbaarheid. Dat is belangrijk voor mensen.
Een klein knikje, een glimlach of een knipoog kan veel betekenen. Het zegt ik zie wat je doet. Erkenning betekend veel. 

Oefen met al bovenstaande dingen eens een weekje. Wedden dat je opeens diepere contacten hebt

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: