blij ei
Blog,  kracht/zelfvertrouwen

Wordt jij ook een blij ei?

Ben jij ook wel eens jaloers op van die blije ei-en, van die mensen die altijd positief lijken te zijn. Ik lijk soms meer op een droeftoeter. Toch kan je soms met de juiste houding net ietsjes vrolijker door het leven gaan. Hieronder 5 tips

1. Kijk naar wat er wél is

Er is altijd wel iets wat beter kan. Door hierop te focussen heb je geen zicht op hetgeen allemaal al wel goed gaat! Door je aandacht daar naartoe te verleggen, heb je gegarandeerd een grotere smile op je gezicht.

2. Wees dankbaar

Dankbaarheid is een geweldig middel om je bewustzijn te vergroten op wat er wel is plús dit ook nog eens te bekrachtigen. Door elke avond minimaal 3 dingen te benoemen waar je dankbaar voor bent, maak je nieuwe positieve paden in je hersenen aan waardoor de positieve vibe steeds meer zal inslijten in je leven. 

3. Weet waar je blij van wordt

Als je een vaag beeld hebt van waar je blij van wordt, dan krijg je ook vage uitkomsten op je pad. Weet je heel concreet wat je wilt, dan trek je dit ook heel concreet aan. Sta dus regelmatig stil bij waar jíj blij van wordt. Stel jezelf elke ochtend de vraag: “waar ga ik vandaag blij van worden”.

4. Heb oog voor jezelf

Het is super mooi om rekening te houden met de wensen en behoeften van je omgeving. Verlies hierbij echter jezelf niet uit het oog. Hou van jezelf. Je bent de leukste versie van jezelf als je een blij mens bent. En daar heeft je omgeving ook baat bij! De zorg goed voor jezelf.

5. Deel je blijdschap

Hoe gaaf is het om je blije gevoel naar buiten te laten komen en te delen met je omgeving. Hou je niet in, durf je blijdschap te uiten! Daarmee steek je de ander nog aan ook. Hoe leuk is dat! Deel het uit en deel dit bericht.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: