waarom kan ik niet veranderen
Blog,  Persoonlijke ontwikkeling

Wees jezelf!

Niet jezelf durven zijn is iets wat je onzeker houdt. Het niet helemaal jezelf kunnen zijn is kost veel energie. Waarschijnlijk weet je dit wel ,maar waarom doe je het toch?

Raar

Er zal altijd wel iemand zijn die je een beetje raar vind, daar moet je je eigenlijk niets van aantrekken. Je teveel van andere mensen aan trekken is iets dat zorgt voor onrust in je hoofd . Vaak willen we doen wat normaal wordt gevonden, maar wat is normaal? Eigenlijk is niet doen wat bij je past raar.

Ik geef toe, ik ben een beetje gek.

Soms heb ik echt het gevoel dat ik anders ben. Ik ben onhandig, hou niet van drukke openbare plaatsen, maar wel van pretparken omdat je daar gek kunt doen. Ik geloof niet in monogame relaties, maar wil wel graag dat maatje voor het leven. Ik zet mijn hakken in het zand als ik iets moet. Ik vind dat je elektrische fiets pas mag bij 65 jaar en ik ga vaak huilen als mensen niet aardig tegen mij doen.

Vroeger paste ik mij altijd aan en schaamde mij erg voor bovenstaande. Ik was anders, raar en misschien wel een imposter Ik wil niet opvallen, niet buiten de boot vallen en zeker mijn hoofd niet boven het maaiveld uit laten steken.

Authenticiteit

Vraag je je wel eens af hoeveel mensen zelfstandig nadenken? Ik wel.
Veel van ons volgen trends. Dat is vooral te zien in foto’s van vroeger. Als je jong bent, ben je natuurlijk gevoeliger voor trends. Wie kent nog de flippo’s en wie zal zich over 10 jaar nog fidgetspinners herinneren?
De mensen die niet meegingen in de rage maar deze dingen hadden omdat ze dit werkelijk leuke dingen vonden. De authentieke! Zij zullen het zich blijven herinneren, want voor het was het echt.
Als je jong bent trek je je enorm veel aan van anderen. Later begin je – als het goed is- te beseffen dat veel mensen elkaar na praten en na doen. (denk aan de vele facebook-challenges. )

Toch blijft het groepsgevoel voor heel veel mensen heilig. En natuurlijk als jij volledig binnen die groep past is dat perfect. Maar hoe vaak pas je er net niet helemaal in. Denk maat eens aan de volgende groepen, wielrenner, kampeerders, zakenlui, clubgangers en motorrijders.

Je ziet waarschijnlijk bij allemaal wel een bepaald stereotiep in je gedachten. En je zal bij de kampeerder niet aan iemand denken in een net pak, bij wielrenner niet aan iemand in een jurk en bij clubganger niet aan senioren. Maar waarom eigenlijk niet? Ok!, ik weet uit ervaring dat wielrennen in een jurk gevaarlijk kan zijn. (jurk tussen de ketting), maar verder wat maakt het uit als je in je nette schoenen gaat kamperen en waarom kan een zakenman niet op de motor aankomen?

Mensen praten toch wel over je.

De behoefte om bij een groep te horen is sterk en we zijn vaak zo bang om anders te zijn dat we ons onder drukken. Want, ja, stel je eens voor dat iemand je raar vindt.
Er zullen echter altijd mensen zijn die over andere mensen roddelen. En daarbij hebben zij net als jij recht op hun mening, maar daar hoef jij dan niet altijd naar te luisteren. Wees jezelf. Mensen oordelen toch wel

Dus doe maar lekker “gek” Het mag, het is zelfs gezond en kost veel minder energie dan jezelf verstoppen. Dans in de regen, zing op straat, ga huppelen, hinkelen, knikkeren. Doe dingen waar van men vind dat je daar te oud voor bent.

Waarom moet ik normaal zijn?

Wat is trouwens normaal. Op 2e paasdag naar de woonboulevard, op maandag uitkijken naar het weekend, met mijn uiterlijk bezig zijn, trouwen, 1.5 kind hebben, in een kringetje je verjaardag vieren?
Al deze dingen zijn prima, maar niet voor mij. En als ze dat ook niet voor jou zijn prima toch!

Dit jaar heb voor mijn verjaardag een klein huisje geboekt en daar ga ik lekker in mijn eentje naar toe. Sinds jaren heb ik weer echt zin in mijn vakantie. En ik heb nu een leuke baan, waarschijnlijk kan ik meer, maar dat wil ik niet, het is goed zo. Geen echte carrière meer hoeven na te jagen geeft rust. Carrière past niet bij mij. En als deze dingen ook niet bij jou passen waarom doe je ze dan toch?

Wees jezelf want iedereen is gek, raar en authentiek

Ben je wel eens iemand tegen gekomen die volledig normaal is? En beviel het? Ik ben namelijk nog nooit zo iemand tegen gekomen. Iedereen heeft wel gekke dingen. Wees jezelf. Dus doe maar een beetje gek, dat is heel erg normaal en ook heel erg gezond!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: