Jezelf zijn
Persoonlijke ontwikkeling

Levensles 14: Wees altijd jezelf

Levenslessen. Je leert ze gedurende het leven, van het leven. Toch gaat er veel kostbare tijd verloren aan spijt, paniek, angst en uitstel gedrag om deze lessen te leren. Soms kan je van de levenslessen van iemand ander leren. Of soms helpen ze je de jouwe eerder te bereiken. Daarom bespreek ik ze nu, een voor een. (52 stuks, elke week 1) Misschien dat jij het meteen op kan pakken. Misschien dat jij er niet (nog) een half leven over hoeft te doen.
Deze week: Wees altijd jezelf.

Wie anders.

Jezelf zijn klinkt zo makkelijk want hoe kan je iemand anders zijn dan jezelf? En toch niet helemaal jezelf zijn kost heel veel energie. Niet jezelf durven zijn is iets wat je onzeker houdt.  Ben je soms bang dat mensen je niet leuk vinden? of raar? Gek misschien zelfs wel?

Er zal altijd wel iemand zijn die je een beetje raar vind, daar moet je je eigenlijk niets van aantrekken. Je teveel van andere mensen aan trekken is iets dat zorgt voor onrust in je hoofd . Vaak willen we doen wat normaal wordt gevonden, maar wat is normaal? Eigenlijk is niet doen wat bij je past raar.

Anders

Soms heb ik echt het gevoel dat ik anders ben. Ik ben onhandig, hou niet van drukke openbare plaatsen, maar wel van pretparken omdat je daar gek kunt doen. Ik geloof niet in monogame relaties, maar wil wel graag dat maatje voor het leven. Ik zet mijn hakken in het zand als ik iets moet. Ik vind dat je elektrische fiets pas mag bij 65 jaar en ik ga vaak huilen als mensen niet aardig tegen mij doen.

Tot nu toe paste ik mij altijd aan en schaamde mij erg voor bovenstaande. Ik was anders, raar en misschien wel een imposter Ik wil niet opvallen, niet buiten de boot vallen en zeker mijn hoofd niet boven het maaiveld uit laten steken.

Mensen praten toch wel over je.

De behoefte om bij een groep te horen is sterk en we zijn vaak zo bang om anders te zijn dat we ons onder drukken. Want, ja, stel je eens voor dat iemand je raar vindt.
Er zullen echter altijd mensen zijn die over andere mensen roddelen. En daarbij hebben zij net als jij recht op hun mening, maar daar hoef jij dan niet altijd naar te luisteren. Wees altijd jezelf. Mensen oordelen toch wel

Dus doe maar lekker “gek” Het mag, het is zelfs gezond en kost veel minder energie dan jezelf verstoppen. Dans in de regen, zing op straat, ga huppelen, hinkelen, knikkeren. Doe dingen waar van men vind dat je daar te oud voor bent.

Ben je wel eens iemand tegen gekomen die volledig normaal is? En beviel het? Ik ben namelijk nog nooit zo iemand tegen gekomen. Iedereen heeft wel gekke dingen. Wees dus altijd jezelf. Dus doe maar een beetje gek, dat is heel erg normaal en ook heel erg gezond!


Lees hier andere delen van deze serie:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: