Blog

Wat zeg je beter niet tegen iemand die overspannen is.

splongo / Pixabay

Ik had nooit gedacht dat ik een burn-out zou krijgen. Ik? Sterke, perfectionistische, positieve, niet zeurende dertiger. Ik  zou niet overspannen worden. Ieder ander maar ik niet. Ik nam genoeg rust. Toch? Een burn-out overkomt je dus. Je kiest er niet voor overspannen te zijn en toch kun je je schuldig er om voelen, maar nogmaals het overkomt je dus.
Pas als je er aan toegeeft voor jezelf en tegenover anderen. Maar ja die anderen, die zijn niet altijd even helpend en begrijpend. Veel mensen hebben er een oordeel over maar willen graag helpen en juist voor deze schatten is dit artikel. Voor diegene die houden van iemand is die overspannen is: Wat zeg je beter niet tegen iemand die overspannen is?

1. Heerlijk om zo een tijdje uit te kunnen rusten!

Overspannen zijn of een burn-out hebben is dood vermoeiend. Met het laatste restje energie doorliep ik mijn dag. At ik het door mijn ouders gemaakte eten op en daarna was ik kapot. Op de bank was ik te moe om te slapen en te moe om iets te doen. Vele uren kon ik niet veel anders doen dan zitten met een kopje kouder wordende thee in mijn handen. Ik wachtte op het moment dat ik naar bed mocht. Van wie naar bed mocht. Van mezelf want ik kon toch niet de hele dag op bed liggen.
2. Ja ik begrijp hoe het is om moe te zijn.

Ben jij overspannen? Depressief? burn-out? Nee. Hoezo ben je dan moe. Ik loop rusteloos in de supermarkt omdat ik te moe ben om te keuze te maken. Ik ben zo moe van het denken. Sommige dagen stond ik een uur onder de douche omdat dat makkelijker was dan er onder vandaan te komen. Te vermoeiend. Dus hoezo ben jij moe?

3. Ga de buiten lucht in, ga sporten.

Ja als je lichaam goed werkt krijg je hier van energie van. Maar als naar de winkel nog te ver, de bus te beangstigend waarom zou ik dan de natuur in gaan. Ik dacht het niet. En zelf de dingen die ik wel nog leuk vond. Gedichten schrijven of iets lekkers eten kon ik niet meer van genieten omdat ik mij schuldig voelde.

4. Het zullen de hormonen wel zijn.

Ja ik heb wel eens problemen met hormonen en ja ik ben een vrouw, maar hou op. Ik kan hier niets mee, laat mijn hormonen er buiten.

5. Je hebt een kort lontje, rustig aan

JAHA. Dat weet ik. Maar ik kan nu even niet anders!! Ik ben op van de zenuwen. Laat mij met rust!!! en wel NU.

Wil je echt iets doen als ik weer terugval. Luister gewoon even en een knuffel doet wonderen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: