Blog,  kracht/zelfvertrouwen,  Persoonlijke ontwikkeling

Wat er gebeurde toen ik giftige mensen uit mijn leven gooide.

Mijn trouwe volgers, mijn goede vrienden en collega’s weten dat ik ongeveer 1,5 jaar geleden een burn-out had en dat ik dacht dat dit misschien wel mijn eigenschuld was. Daarbij waren er helaas heel wat giftige mensen in mijn leven. Giftige mensen hebben een diepgaand negatief effect op ons welzijn. Ze zuigen aan onze energie met verschillende soorten gedrag, of het nu constant kritiek leveren is, onophoudelijke jaloezie, behoeftigheid, dominantie of moedwillige manipulatie. Dit gedrag brengt schade aan onze emotionele en mentale gezondheid. Als je deze mensen dan los kunt laten zoals ik in de afgelopen 1,5 jaar heb gedaan, gebeurt er heel veel. (Als het niet mogelijk is voor jou om mensen los te laten lees dan hier hoe je meet giftige mensen om kunt gaan.) Om je motivatie te geven om ook giftige en negatieve mensen uit je leven los te laten hieronder wat het voor mij heeft betekend.

1. Minder stress

Doordat er veel minder energie uit mij gezogen wordt en doordat ik veel minder energie uit mij laat zuigen, heb ik minder stress en meer energie. Ik hou nu meer tijd over om te fietsen, te lezen en te schrijven omdat ik minder hoef bij te komen van alle stress. Ik hoef minder op te laden, want er wordt zoveel minder energie uit mij gezogen.

2. Er is nog meer ruimte voor leuke mensen.

Er zijn meer en leukere mensen in mijn leven gekomen. Nu waren er al wel leuke mensen in mijn omgeving, maar leuke mensen zijn altijd welkom. De sleutel tot geluk is om jezelf te omringen met mensen die van je houden zoals je bent en niet zullen proberen om je tot iets te maken dat je niet bent.3. Mijn houding is beter

Nu negatieve energie mij niet constant volgt, zie ik een enorme verandering in mijn houding naar de mensen in mijn leven. Ik ben positiever en vrolijker en dat krijg ik dus ook veel vaker terug.
Ook ben ik iets minder wantrouwend.

Maar niet alleen mijn houding naar mensen in gewijzigd. Nu de negativiteit niet meer zwaar op mij drukt ben ook losser in mijn schouders en loop ik rechter. Mijn houding is wat stoerder en zelfverzekerder.

4. Geen tweede keus

Ik accepteer het niet meer dat ik tweede of derde keus ben. Als je niet met mij om wilt gaan, tja dan niet.

5. Er is veel minder drama.

Bij elke giftige persoon komt drama.  Dit drama veroorzaakt gewoon zoveel meer pijn en lijden en ruïneert de relaties die je hebt met de werkelijke belangrijke mensen in je leven. Ik hoef geen drama detox meer te doen.

6. Mijn wereld is niet uit elkaar gevallen

Soms, hoe lang deze persoon of personen ook in je leven zijn geweest en hoe vreselijk ze ook zijn, kan het moeilijk zijn om ze los te laten. We hadden zoveel samen. Hoe kan je die mensen dan afschudden? De weinig goede herinneringen wil ik graag behouden, de lessen uit de slechte wil ik ook bewaren, maar nieuwe herinneringen zullen er niet meer komen en de wereld draait nog steeds door en andere mensen geven mij wel mooie nieuwe herinneringen.

7. Ik kan meer genieten.

Nu ik niet meer met mijn hoofd constant naar beneden loop. Nu de negativiteit rond mij is verdwenen, nu er mensen zijn die mij behandelen alsof ik geweldig ben, kan ik weer genieten. Fietsen langs de rijn, gedichten schrijven of gewoon een bbq. Heerlijk!

8. Ik ben weer gelukkig af en toe

Is dat niet geweldig?

Sommige mensen hebben echt een hele negatieve invloed op ons. Waarom zouden we nog naar ze luisteren?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: