îk wacht
Blog,  Dating en relaties,  Persoonlijke ontwikkeling

Wacht niet meer op de ware!

Ik wacht niet meer op de ware! De ware bestaat, daar geloof ik in, maar wachten doe ik niet meer. Ik ga nu genieten. Bij alles wachtte ik op de ware en op anderen. Opvoeding, cultuur, maatschappij en sociale opvattingen geven druk om geen dingen alleen te doen. Maar waarom niet eigenlijk?

Hoe meer zielen hoe meer vreugd.

Van kinds af aan zijn we  geprogrammeerd op: “Het is gezellig om dingen samen te doen, dan geniet je automatisch meer en heb je meer plezier”en “Hoe meer zielen hoe meer vreugd”
Ik ben laatst alleen op vakantie geweest en heb geleerd dat dat heel gezellig kan zijn. Maar nu ik weer thuis ben ben ik toch minder geneigd in mijn eentje iets te doen. Gelukkig heb ik een mooi aantal vrienden en vriendinnen en kan ik dus ook buiten een relatie om samen met anderen op pad gaan. Dit lukt alleen niet altijd. De mensen om mij heen hebben vriendjes, echtgenoten en kinderen en hebben dus niet meer alle tijd om met mij af te spreken.
Ik ben laatst alleen gaan eten en ook dat was heel geslaagd. Gewoon om je heen kijken en ten volle genieten van de smaken van het eten. Mensen bekijken en zoveel drinken en eten als ik wil. Het was geweldig.

Is alleen zijn erg?

Als ik alleen ben, vermaak ik mezelf prima; studeren, vlogs kijken en blogs lezen, een beetje opruimen, nog meer lezen, yoga oefeningen doen, nagels lakken, schrijven, schrijven, schrijven en ga zo maar door. Ondanks dat ik zo uren zoet ben en de tijd super snel gaat, voelt alleen zijn soms een beetje ongemakkelijk. Dat heeft niet zozeer te maken met het feit dat ik niet weet wat ik met mijn tijd moet, maar het lijkt alsof er nog steeds een stempel zit op mensen voor wie het natuurlijk voelt om je eigen beste vriend te zijn.

Stop met wachten.

Ik stop met wachten op de ware om alle mooie dingen mee te doen. Ik wil mijn eigen beste vriend zijn.
Als ik blijf wachten op die ideale partner, wie weet hoe lang dat duurt,  mis ik zoveel van het leven.
We wachten in het leven so wie so al zo lang, op de trein, in de file, bij de dokter, in de supermarkt etc.

Ga er alleen op uit en ontdek dat dat ook heel leuk kan zijn. En wanneer je toelaat dat je alleen ook kunt genieten, dan merk je steeds meer dat alleen dingen ervaren goed voor je is. Het is goed voor je zelfbeeld, je zelfvertrouwen en het leert je helemaal in het moment te zijn. Mindful dus. Je hebt maar één leven en dat gebeurt op dit moment. Laat het niet voorbij gaan!

Een leuker mens.

Als je niet langer wacht wordt je zelfverzekerder en in het moment zijn betekend meestal zorgelozer en vrolijker. Dit maakt je veel aantrekkelijker voor het andere geslacht. Dus waar wacht je op ga leven dan komt de ware vanzelf.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: