de beste
Blog,  Persoonlijke ontwikkeling

Waarom we niet doen wat we echt willen.

De vraag die veel goeroe’s stellen is wat zou je doen als geld geen rol speelde? Deze vraag is gemakkelijk gesteld en ook makkelijk beantwoord voor de meeste mensen. Het vervolg hierop is vaak dat we pas echt gelukkig zijn als we dit gaan doen. Ik ben het hier helemaal mee eens, maar waarom is het dan zo moeilijk om te doen wat we echt willen? Waarom doen we niet wat we echt willen doen?

Zelden vragen we ons af hoe het komt dat het zo moeilijk is om te doen wat je werkelijk wil.

Verzet
Als kind moeten we veel. Als kind moeten we ook veel dat we niet willen. We wilden niet naar bed, we wilden niet naar school, we wilden spelen. Dit moeten nemen we soms mee in ons volwassen leven. De vraag wat we zelf willen lijkt hierdoor onrealistisch. Er bestaat alleen maar moeten.
Maar moeten we echt alleen maar of hebben we toch meer controle dan dat we altijd geloofd hebben? We hebben toch altijd een keuze.


Twijfel
Veel mensen twijfelen voortdurend. Als dit het geval is, kun je de vraag wat je wil waarschijnlijk niet eens beantwoorden. Welke weg zal ik gaan? Geen keuze kunnen maken is best wel een ding. Gelukkig kun je oefenen. Begin klein. Kiezen zal steeds makkelijker en steeds zelfverzekerder gaan.

Angst
Mensen hebben veel plannen, maar er wordt maar weinig gerealiseerd. Dit komt vaak door angst. Ondanks dat er een oprecht verlangen is, komt het er toch niet van.  Het onbekende geeft angst.
Angst voor afkeuring van anderen. Angst dat je denkt dat je niet sterk genoeg bent. Het gevaar bestaat dan alles maar uit te stellen met het idee ik doe het later wel als ik sterker ben. Maar zul je ooit sterk genoeg zijn in je eigen ogen?

Neem het jezelf niet kwalijk. Als je nu begint kom je er ook nog.

Dit zijn maar een paar voorbeelden van wat ons tegenhoud. Wat houd jou tegen om te doen wat je werkelijk wilt?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: