waarom kan ik niet veranderen
Blog,  kracht/zelfvertrouwen,  Persoonlijke ontwikkeling

Waarom je echte zelf zijn, je succes gaat brengen.

In de huidige maatschappij waarin ons aanpassen de norm is geworden, is het moeilijk geworden om echte mensen te vinden. In onze inspanningen om in te passen, kleden, gedragen en eten we hetzelfde als iedereen, en onze individualiteit vergeten is wat ons opmerkelijk maakt. Social media helpt ook niet echt om ons zelf te zijn. Iedereen wil alleen de mooie plaatjes op internet zetten. Het is zowel mentaal als fysiek vermoeiend om elke dag van je leven voor te doen alsof je iets bent dat je niet bent. Loop in je eigen schoenen die passen in plaats van lopen in iemand anders die misschien te klein voor je zijn. Als je jezelf niet kunt zijn, wie anders kun je dan zijn?

Natuurlijk zorgt je aanpassen op een bepaalde manier ervoor dat je bij bepaalde menigten past, maar waarom zou je hetzelfde willen zijn als iedereen.
Onderzoek wijst uit dat mensen die hun authentieke zelf laten zien, meer succes hebben dan diegenen die zich proberen aan te passen aan de massa. Lees hieronder waarom dat zo is.

Jij bent zelfverzekerd

Zelfvertrouwen hebben is niet gemakkelijk, en de beste plaats om het te ontwikkelen en te verbeteren is door bij de bron te beginnen. Jij bent die bron. Jezelf zijn maakt je een uniek persoon. Er is er echt maar een zoals jij. Je kunt allerlei trucjes toepassen om jezelf te vertrouwen te vergroten, maar beter is in jezelf geloven.  Als jij jezelf omarmt kunnen je zwakheden niet meer tegen je gebruikt worden, want je hebt ze al geaccepteerd. Je kunt hier open over zijn. Vertrouwen in je ware vermogens geeft je tevens de kracht om risico’s te nemen. Een persoon die gewend is zich aan te passen  aan maatschappelijke normen durft dat niet. Vertrouwen trekt  vertrouwen aan. Een zelfverzekerde, authentieke persoon trekt mensen aan die dezelfde kwaliteiten hebben waardoor je een ondersteunende groep vrienden wordt.


Je hebt een open geest 

De overtuigingen van anderen beperken je niet en je accepteert dat je niet alwetend bent. Je verzamelt ideeën over manieren om verschillende situaties te benaderen en jezelf sterker te maken. Je weet als het goed is ook dat fouten maken niet het eind van de wereld is en je kunt omgaan met het gevoel van falen. Je krabbelt je zelf weer op. Je gebruikt je fouten als een kans om de perspectieven van anderen te leren kennen en jezelf beter te maken.

Je leeft in het moment

Morgen bestaat nog niet en waarom zou je vandaag verspillen, de best tijd om jezelf te zijn is NU! Te hoge verwachtingen van morgen leiden tot teleurstellingen. Je verleden kun je niet meer veranderen en zorgen voor morgen kun je vaak niets aan doen. Veel mensen geven op als dingen niet werken zoals ze zouden willen. Misschien heb je al een jaar op die promotie gewacht, maar het lijkt niet te gebeuren. Accepteer je realiteit en blijf hard werken aan je doel, vertrouwend dat het uiteindelijk zal gebeuren.

Je bent niemand iets verschuldigd

Heb je, net als ik,  vaak de behoefte om je acties aan mensen uit te leggen? Of ben jij een van degenen die zich voor alles verontschuldigen? Het wordt tijd dat je ermee stopt. Je bent niemand iets schuldig. (Tenzij je geld van iemand geleend hebt) Ik hoor vaak zeggen: “ik ben mijn partner veel verschuldigd omdat hij bij mij blijft”. Je bent je partner daar niets voor verschuldigd, ook je baas niet voor die promotie. Verwar dankbaarheid niet met schuld. Je werkte er vast heel hard voor en dus verdiende je het. Je bent niemand iets schuldig behalve jezelf.

Je bent authentiek

In de kunst is een origineel meer waard dan een nep. Als jij dus je echt zelf bent, ben je meer waard dan alle neppe mensen om je heen.

Authenticiteit betekent dat jouw beslissingen niet worden beïnvloed door druk van externe invloeden. Het betekent tegen de normen ingaan en staan ​​voor je overtuigingen. Echte mensen worden succesvol. Besluitvorming wordt een beetje eenvoudiger omdat je beter nee kunt zeggen tegen dingen die je niet steunt, omdat je principes hebt.

Je herinnert je hoe je moet dromen

Je leven leiden als iemand die je niet bent, kan heel stressvol zijn en je zelfs voelen als een gevecht dat je elke dag moet aangaan. Je gedachten worden beperkt tot een bepaalde manier van denken. Echter, als je eenmaal de echte jij hebt omhelsd, wordt het leven een beetje gemakkelijker. Je bent minder gestresst en je kunt creatief en gepassioneerd zijn over dromen die je hebt achterhaald.

fantasticpicture / Pixabay

Loop in je eigen schoenen die passen in plaats van lopen in iemand anders schoenen die misschien te klein voor je zijn. Als je jezelf niet kunt zijn, wie anders kun je dan zijn?
Wees altijd jezelf, tenzij je een eenhoorn kunt zijn, wees dan een eenhoorn en schijt regenbogen.

 

 

 

 

Bron:”De good man project

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: