dominant, arrogant
Blog,  overig,  Persoonlijke ontwikkeling

Waarom arrogante mensen succes hebben (4 tips voor meer succes)

Arrogantie wordt gezien als een negatieve eigenschap. Ik vind arrogante mensen ook meestal niet leuk om mee om te gaan. Waarom zijn ze dan toch zo vaak succesvol?

Dit zijn vier redenen waarom arrogante mensen succesvol zijn:

1. Arrogante mensen worden boos

De link tussen arrogantie en woede wordt vaak gelegd. Deze link zorgt ervoor dat arrogante mensen vaak intimiderend overkomen. En ja, daar is bijna iedereen gevoelig voor. Intimidatie is namelijk een manier om succesvol te zijn.
Tip: uit je emoties en als dit woede is, so be it! Wie weet word je er dan nog succesvoller door.


2. Arrogante mensen zijn niet makkelijk

Sommige arrogante mensen zijn echt giftig
Het zijn moeilijke mensen. En laten we eerlijk zijn: je wil geen ruzie maken met een moeilijk persoon. Daarom voelt het voor niet-arrogante mensen natuurlijker om soms toe te geven en verder te gaan – en arrogante mensen profiteren hiervan.
Tip: Misschien moet je daarom soms ook maar niet toegeven. En dus gewoon ook nee zeggen als je iets niet wilt en zeker op je werk

3. Arrogante mensen zijn dominant

Dominantie kan allerlei voordelen hebben: dominante mensen hebben namelijk een voorsprong als het gaat om het krijgen van macht. Ook wordt dominantie in sommige situaties gezien als een aantrekkelijke factor in een partner.
Tip: probeer eens wat dominanter en agresiever te zijn.

4. Arrogante mensen zien zichzelf als superieur

Arrogantie is niet hetzelfde als narcisme, maar deze twee delen wel enkele kenmerken. Zo zien arrogante mensen zichzelf vaak eerder als superieur ten opzichte van anderen. Zo’n indruk van jezelf kan leiden tot sociale voordelen, omdat je heel zelfverzekerd over komt.
Tip: misschien moet je toch wat meer zelfvertrouwen krijgen.

Arrogantie wordt vaak gezien als een minderwaardige eigenschap. Toch blijkt dat arrogante mensen wel veel voor elkaar krijgen, omdat ze mensen gemakkelijker kunnen ondermijnen en intimideren. Dat is dus waarom arrogante mensen succesvol zijn.

Heb jij last van de arrogantie van je collega of vriendin? Bedenk dan dat jij niet de enige bent – adem een paar keer diep in en uit, en zeg er iets van als het écht niet door de beugel kan.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: