anders
Blog,  kracht/zelfvertrouwen

Voor jou, die denkt dat ze, lelijk, gek en anders is.

Hoi jij,

Ik wil je graag iets vertellen. Hoewel mij is geleerd dat je een brief nooit met ik mag beginnen doe ik het toch, want ik ben anders. Dat ik anders ben maakt me juist zo gelijk met al die andere mensen die anders zijn dan mij.

Heb jij ook zo weinig zelfvertrouwen? Ben je bang voor wat anderen van je denken en zeggen. Al die blikken die op je rusten als je op het station een broodje eet, als je door de supermarkt loopt. Al die ogen die jouw aankijken, bestuderen en voor je gevoel helemaal uitkleden. Je vraagt je constant af wat anderen van je denken.

Ze denken ook altijd negatief over je, toch? Ze kijken naar die dikke kont van je, je niet gepoetste schoenen, je te dunne spillepoten onder je rokje of je piekende haar? Geloof me, ik was daar ook, telkens weer bij die negatieve gedachtes. Maar weet je wat, misschien kijken ze wel naar je vanwege je mooie ogen, benen, mooie bos har. Misschien willen ze ook die stoere schoenen van je of hebben ze honger en willen ze ook een broodje.

Weet je de meeste mensen zijn helemaal niet met ons bezig. Ze zijn met zichzelf bezig en hoe lelijk, gek of anders ze zijn dan de rest. Waarom denken we dan dat we in de hoofden van anderen kunnen kijken?

Nog nooit heeft iemand die dichtbij mij staat tegen mij gezegd dat ik lelijk of gek ben. Anders soms wel, maar dat is niet erg. Waarom trekken we ons toch zoveel aan van mensen die we helemaal niet kennen.

Stop ermee. Het is niet nodig . Je mag er zijn! Je bent echt meer dan goed genoeg. Geloof me Je bent echt een geweldig persoon!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: