Blog,  Dating en relaties

Voor iedereen met een gebroken hart.

Hoi jij met jouw gebroken hart,

Ik weet dat het pijn doet. Ik weet hoe het voelt als je geen hap door je keel kunt krijgen, of juist eet om je pijn te vergeten. Je denkt dat je nooit meer iemand vindt, zoals je lief en je vreest dat er nooit meer iemand komt die zo goed bij je past als je lief en je vreest dat er nooit meer iemand komt die zo goed bij je past als je lief.  Je voelt je gebroken, tranen branden achter je ogen, je wilt alleen maar huilen.  Maar het komt goed. Echt ik weet het! Het komt goed.

Het onvoorstelbare.

Het is gebeurd. Het is onvoorstelbaar. Je lief heeft je verlaten. Hij houdt niet (genoeg) meer van je. Misschien zag je het aankomen, maar kwam het toch als een schok. Misschien wist je toen je begon al dat je niet voor elkaar gemaakt was, maar ben je toch meer om je lief gaan geven dan de bedoeling was. En toen was je lief weg. Je hart aan flarden gescheurd, een hoopje glas splinters is over van wat eerst een diamant leek. Als je wakker wordt ligt je lief niet naast je. Je hoopt op een berichtje, een emailtje, een fax desnoods waarin je lief zegt dat het een vergissing was. De “ik ga bij je weg” blijf je constant horen. Erger nog hij heeft niets laten horen, hij is weggegaan en ghost je. Je voelt je totaal wanhopig en wil alleen nog maar huilen. Je blijft je zinloos afvragen waarom.


Symptomen.

Overdag krijg je geen hap door je keel. In de avond vreet je alles wat los en vast zit.  Eten en drank verdoven, maar zorgen voor onmogelijk te stoppen huilbuien. Sommige vrienden en familieleden stellen je teleur. Ze hebben niet echt aandacht voor je en tonen zich ongeduldig: ‘Ben je er nou nog niet overheen?!’ Anderen verrassen je met warmte en liefde, voelen aan wanneer de eenzaamheid je teveel wordt en vragen je te eten of komen langs met een fles wijn. Ze maken je ondanks alles toch aan het lachen. En die momenten dat je weer lacht zullen echt steeds vaker komen.

Tijd.

annca / Pixabay

Word je ooit nog gelukkig vraag je je af. Misschien vind je die nieuwe liefde, maar je denkt dat het nooit meer het zelfde zal zijn. Je lief was de lief van je leven.
Geef het tijd. Het duurt zeker maanden en misschien wel langer. Langzaam maar zeker zal je ontdekken hoe sterk je eigenlijk bent. Hoe ontzettend leuk, lief en tof je bent. Je leert vele wijze lessen. Over jezelf, de liefde en het leven. Je groeit harder en harder. Stijgt boven jezelf uit. Wordt steeds relaxter en blakend van zelfvertrouwen.
Ga niet direct voor de rebound. Neem eens een vakantie alleen. Ga niet te snel opzoek naar de grote nieuwe liefde en mocht je hem per ongeluk tegenkomen wees eerlijk naar je nieuwe lief. Hij zal je er echt nog meer om waarderen.

Ik vertel je geen sprookje. Het komt goed, echt! Ga doen waar jij zin in hebt. Nu is je kans.
Nogmaals het komt goed.
 Knuffel

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: