chocolate cupcake with white and red toppings
Blog,  Persoonlijke ontwikkeling

Levensles 12: Vier altijd je successen

Levenslessen. Je leert ze gedurende het leven, van het leven. Toch gaat er veel kostbare tijd verloren aan spijt, paniek, angst en uitstel gedrag om deze lessen te leren. Soms kan je van de levenslessen van iemand ander leren. Of soms helpen ze je de jouwe eerder te bereiken. Daarom bespreek ik ze nu, een voor een. (52 stuks, elke week 1) Misschien dat jij het meteen op kan pakken. Misschien dat jij er niet (nog) een half leven over hoeft te doen.
Deze week Levensles 12: vier altijd je successen.

Waarom je altijd je succes moet vieren

Veel mensen zijn veel te bescheiden. Groot of klein succes het vieren van je successen is belangrijk en erg waardevol. Door het vieren van successen wordt hard werken beloond. Er zijn verschillende redenen waarom het zo belangrijk is om succes te vieren.

Werkplezier en energie

Een gebrek aan (werk)plezier kan zorgen voor stress, slaapproblemen en vermoeidheid. Dit zorgt voor een hoger risico of burn-out .
Veel mensen maken zich zorgen over wat mis zou kunnen gaan, wat mis is gegaan. Dit kost energie terwijl fouten maken natuurlijk prima is.
Als je veel bezig bent hiermee dan ben je vaker ontevreden.

Door aandacht te rechten op je positieve resultaten wordt je positiever. Je mag trots zijn op de dingen die je doet.

Persoonlijke groei

Jezelf ontwikkelen en het behalen van doelen zorgt voor persoonlijke groei. Door je doelen te vieren is het ook makkelijker om te kijken welke weg je al afgelegd hebt,.

Wanneer je weet dat je het gaat vieren als je een doel hebt behaald, werk je er naar toe en zorgt dit voor extra positieve energie. Hierdoor kun je gemotiveerd aan je volgende doelen beginnen.

Motivatie

Succes daagt je uit en motiveert je!

Om te achterhalen of je iets te vieren hebt zul je je werkzaamheden moeten evalueren. Op deze manier kom je er achter wat goed ging, maar ook wat minder ging. Er achter komen wat minder goed ging is niet altijd even prettig, maar wel ontzettend waardevol. Je leert wat je de volgende keer beter kan doen en het motiveert je de volgende keer wél succesvol te zijn.

Vieren van succes als basis voor nieuwe successen

Veranderen gebeurt NOOIT binnen je comfort-zone. Door jezelf te belonen voor je successen en het te vieren wordt het steeds gemakkelijker. Het motiveert en bestendigt veranderen

Hoe vier je successen?

Vind je het lastig om te bedenken hoe je een succes kunt vieren? Je kunt natuurlijk het op elke manier vieren die jij wilt, maar hieronder bespreek ik toch een paar ideeën

Trakteren

De klassieker onder het successen vieren. Een vers stukje taart of een schaal warme saucijzenbroodjes doet het nog altijd goed.

Champagne

Bubbels maken het toch wel extra feestelijk.

Teken je mooiste moment 

Door een mooie tekening te maken sta je weer even stil bij het moment. Voor je het weet heb je een heel successen plaatjes boek bij elkaar en dat is altijd fijn om even terug te kijken als het toch eens wat minder gaat.

Communiceer je successen

Zet ze op facebook, tweet ze. Deel ze in een weekmail naar klanten of blog er over Delen van je successen levert niet alleen complimentjes op, het stimuleert misschien ook anderen.

Koop iets leuks

Koops iets leuks voor jezelf, of ga uit eten, neem een saunaatje misschien. Heus je verdient het na al je successen.

Hoe vier jij je successen altijd?

Lees hier de overige delen uit deze serie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: