Verminder stress door het kijken naar kattenplaatjes
Blog

Verminder stress door het kijken naar kattenplaatjes

Dit heet ook wel de kracht van Kawaii.

Is het kijken naar schattig filmpjes ook jou quilty pleasure? Dat geeft helemaal niets. Het blijkt uit 2 onderzoeken dat het kijken naar schattige katten zeer goed voor je is. Het maakt je gelukkiger en productiever. Hieronder zal ik de twee onderzoeken bespreken waaruit blijkt wat schattig plaatjes met je kunnen doen.

Het Japanse onderzoek.

Het japanse onderzoek onderzoekt de kracht van Kawaii.

Wat is Kawaii

Kawaii

Wikipedia zegt hierover: Kawaii (可愛い of かわいい in het Japans, letterlijk vertaald “schattig” of “lieflijk”) is een deel van de Japanse cultuur dat rond schattigheid draait. 
De term kan refereren aan voorwerpen, mensen en andere zaken die charmant, kwetsbaar, verlegen en kinds lijken. Voorbeelden zijn handschriften, bepaalde manga genres, kledingstijlen en Hello Kitty.

Door een Japanse Universiteit is het artikel ‘The power of Kawaii’ gepubliceerd.  De resultaten van dit onderzoek laten zien dat de deelnemers na het kijken naar schattige dieren plaatjes hun aandacht beter bij de taken konden houden. Ook hadden ze meet oog voor detail en werden de proefpersonen zorgvuldiger

schattige kat

Hoewel dit onderzoek niet perse op katten is gericht, laat het wel zien dat je een positieve boost kunt halen uit kijken naar schattige plaatjes. Goed idee om even te scrollen door schattige dierenplaatjes en filmpjes voordat je maandag weer naar kantoor gaat.

Het Amerikaanse onderzoek.

Een Amerikaanse wetenschapper van Indiana University heeft onderzoek gedaan naar de verbanden tussen het bekijken van kattenfilmpjes met emotieregulatie en uitstelgedrag onderzocht. Er werden voor dit onderzoek bijna 7000 internetgebruikers getest door middel van enquêtes.

Wat echt opmerkelijk was dat de meeste deelnemers hadden gemeld dat ze meer positieve emoties en energie voelden na het bekijken van kattenvideo’s. Deze deelnemers meldden ook dat ze zich minder angstig, geïrriteerd, schuldig, verdrietig en uitgeput voelden.

Het bleek uit dit onderzoek dus duidelijk dat mensen minder gestresseerd waren na het kijken van kattenfilmpjes. Voel je je nu de volgende keer schuldig dat je aan die schattig katten filmpjes verslaafd bent? Denk dan maar zo het maakt je minder depressief en productiever.

Kijk nog maar even naar de katten filmpjes hieronder en dan vlug aan het werk.

Mijn top 3 katten filmpjes

Hieronder heb ik drie schattig kattenfilmpjes geplaatst. Vind jij ze ook schattig?

Ken jij ook leuke kattenfilmpjes? Deel dan de link onder bij reacties!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: