overprikkeld
Blog,  Persoonlijke ontwikkeling

Vergeet het schema: doe wat jezelf wil!

Niet zo lang geleden ben ik ontzettend gekwetst. Door iemand die letterlijk zei dat ik achter liep. Die letterlijk zei dat ik heel hard mijn best moest doen om bij te komen op schema. Hij had het over carrière, het vinden van een partner, kinderen, het kopen van een huis en voornamelijk mijn persoonlijke ontwikkeling. Hij vertelde mij dat ik echt harder mijn best moest doen om “bij te komen” en “normaal” te zijn.  Het heeft mij echt geraakt dat hij dat zei. Het raakte me omdat ik het al jaren geloof. Ik geloof dat ik achterloop. Ik zie mensen die zoveel meer kunnen en zoveel meer uit hun leven gehaald hebben, die zo snel leven, die alles bereikt lijken te hebben, huisje boompje en beestje. Maar weet je wat? Er is geen schema!

Wiens plan?

Er is in ieder geval geen schema waar iedereen aan moet voldoen en je kan niet alles te gelijk.
Ik heb deze wijsheid niet van mijzelf maar van Arjan en David van 365 dagen succesvol. Zij hadden laatst een filmpje op hun website (Kijk hier het filmpje) waarin zij uitleggen dat er geen schema is, behalve misschien het schema dat je zelf maakt. Het is zo fijn om dit te beseffen ( al wist ik het ergens geloof ik al) maar als er geen plan is, geen schema is dan kan ik ook niet achter lopen.  Ik heb nooit een plan gemaakt. Ik wist ook niet dat je een plan kon maken of moest maken. Nee, ik moet zeggen een plan mag maken. Niemand is het verplicht een plan te hebben.

Doe wat jezelf leuk vind!
Cijfer je niet weg voor wie dan ook! Het is jouw leven en dat kun je maar een keer leven. Het is mijn leven ik leef maar een keer.  Vertrouw op jezelf. Geloof in je innerlijke kracht, op veel vragen zal je vroeg of laat zelf een antwoord vinden. Geef jezelf een beetje tijd en heb geduld, je bent slim genoeg om erachter te komen wat je moet doen. Put kracht uit eerdere moeilijke momenten, die je ook hebt overleefd.
Daarbij een eigen huis en een tuin maken mij niet gelukkig, dus waarom moet ik die hebben? Ik wordt niet gelukkig van een carrière als ik doe wat ik niet leuk vind, toch?

Verander mee.

Het enige punt waar die “vriend” gelijk in had is dat ik niet hoef te blijven zoals ik ben. Het leven verandert en ik kan mee veranderen. Ik ben op dit moment niet zo blij met mijzelf, maar ik kan veranderen.  Een goede manier is om te stoppen met dingen waar ik niet blij van wordt. Mijn fuck-it list kan daar ontzettend goed bij helpen.  Ik zou daar nog op moeten zetten dat ik niet meer mag geloven dat ik achter loop. Hoe heb ik dat kunnen denken?

Ik mag echt nooit meer denken dat ik achter loop en daarmee minder ben. Ik wil me niet zoveel meer aantrekken van de mening van anderen en ik moet zeker stoppen met mijzelf te vergelijken met anderen.

Vanaf nu trek ik mijn eigen plan en hoe ik mij aan mijn principes.

Heb jij nog tips voor mij hoe ik kan veranderen zonder mezelf te verliezen? Laat een reactie achter in het commentaar.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: