Verhalen

Valse warmte

Het was lang geleden dat ze de stad bezocht had waar ze zich vele jaren veilig had verschuild voor hem die ze lief had, maar niet mocht liefhebben. Het had jaren geduurd voor ze de moed weer had gehad om terug te keren naar haar geboortestadje, waar hij woonde al die jaren. Haar hart had al die jaren verlangd naar die haar geboortestad. Ze was pas terug gekeerd toen ze haar hart had gehard.
Vandaag maakte ze de lange reis weer terug naar de grote stad in het zuiden van het land waar ze geleerd had hard te zijn en met zachte g te praten.

Op dat ene station in het midden van het land stapte ze over in een intercity. Het was druk. Ze raakte in gesprek met de man tegenover haar. Hij deed haar denken aan Ed Sheeran, maar dan 30 cm langer en zonder baard. Hij oogde niet alleen aantrekkelijk maar bleek ook een aangename gesprekspartner. Ze hadden dezelfde Hobby’s en lazen dezelfde fantasie boeken. Ze waren beide fan van Khalan uit wetten van de Magie
Het geanimeerde gesprek werd nog even voortgezet toen zij op de plek van bestemming aankwamen. Ze besloten samen te gaan dineren voor ze naar huis zouden gaan.
De gehele dag voelde Anna haar spanning stijgen en ze verlangde deze nog onbekende man te zien. Het diner was gezellig en hij stond er op dat hij zou betalen. Samen liepen ze naar de trein om terug naar huis te gaan. Ze namen een rechtstreekse trein naar de geboorte stad van Anne. De trein zou daarna nog verder gaan tot de plaats waar het land ophield. De terugweg was net zo gezellig als de heenweg en het diner. Ze wisselde nummers uit. Hij beloofde te appen.

Onvermijdelijk kwam het moment van afscheid, waarbij Anne de man een welgemeende warme hand toestak. Hij nam haar hand in de zijne, draaide deze kuste teder en respectvol de rug van haar hand. Anna, die haar hart al jaren had afgesloten voelde hoe haar hart weer op ging staan voor de liefde. Niet eerder had een man haar zo respectvol behandeld.
In haar hart was die dag een warmte ontstaan die ze dankbaar mee naar huis nam. Een warmte die een belofte voor de toekomst inhield

Hij stapte twee stations verder de trein uit, schoof de ring weer om zijn vinger en ging op weg naar zijn vier dochters en vrouw.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: