meer plezier in je werk
Blog,  Persoonlijke ontwikkeling

10 Tips voor meer plezier in je werk

Heb jij al buikpijn bij het idee dat je morgen naar je werk moet? Doet iedereen op je werk moeilijk en ingewikkeld? Of ben jij misschien die gene die moeilijk en ingewikkeld doet? Hieronder tips om je werk leuker te maken.

Misschien vind je deze tips te simpel maar ze zijn echt effectief.

1 Wees vriendelijk

Vriendelijk gedrag kost niets en kan zoveel doen  Voor andere, maar ook voor jezelf. Haal eens koffie voor je collega’s, glimlach en wees aardig.2 Pimp je werkplek

Het klinkt bijna te eenvoudig voor woorden, maar het werkt echt. Iets moois op je bureau kan een groot verschil maken. Soms kan dit niet, omdat er bijvoorbeeld flexplekken zijn, ga dan een op een totaal andere plek zitten. Je bent waarschijnlijk geneigd altijd op de zelfde plek te gaan zitten. Doe dit eens niet. Je zal verbaasd zijn hoe anders je werk “aanvoelt”. Zoek natuurlijk wel een plek waar je je goed bij voelt. Of als er toch flexplekken zijn ga eens buiten werken!

3 Zeg wat je dwarszit

Zeg niet gelijk tegen je leidinggevende dat je deze opdracht een kut opdracht vindt of dat je die ene klant een idioot vindt. Blijf bij punt 1: Blijf vriendelijk. Zeg: “Ik vind dit lastig, ik heb hier moeite mee.” Wacht hier niet te lang mee, daarmee voorkom je dat je frustraties opkropt en na weken of maanden de ander met ‘oude koeien’ overvalt. Soms kan het helpen om je te uiten.

4 Doe het niet

Als je die bijeenkomst kan afzeggen vanwege griep, waarom dan niet als je ernstige last hebt van vlinders in je buik door dat mooie zonnetje. Ga niet alle vergadering en extra taken weigeren, pick your battles. Maar als je het echt niet wilt, kunt of de energie je echt ontbreekt is het misschien wel beter als je nee zegt. Als de tips hierboven je spanning in je buik geven, dor het niet!

5 Beloon jezelf

Een ander zal je niet snel belonen. Koop gewoon dat ene leuke dingetje dat je graag wilt. Je hebt er deze maand hard voor gewerkt. Je verdient het. Neem zelfs eens een extra pauze als je werk dit toestaat. Na een lastige taak of moeilijk gesprek, loop even een keer extra richting het koffie apparaat of de wc om even tot rust te komen.

6 Doe eens iets anders in je lunchpauze

Ga niet elke dag in de kantine zitten, ga niet elke dag naar het rookhok, doe eens iets anders. Wandel een stukje, ga naar de supermarkt of misschien naar dat ene leuke boetiekje op de hoek. Of doe helemaal gek en voer de eendjes. Loesje van de poster zegt het ook als de moed je in de schoenen zakt, ga dan op je handen staan. Dus doe eens gek!

7 manage verwachtingen

De oorzaak van stress is heel vaak te herleiden tot hetzelfde probleem: het niet kunnen waarmaken van andermans verwachtingen.  Je kunt dan twee dingen doen. De verwachtingen nog harder proberen na te komen of de verwachtingen van anderen beter managen.


8 Bedenk waar je dankbaar voor bent

Ja,  kom ik weer, maar ook op je werk is het belangrijk dat je dankbaar bent. Wat is fijn aan je werk? Die ene leuk collega, het fijne fiets tochtje naar je werk, het salaris? Er zijn vast dingen die leuk zijn aan je werk. Waarom koos je ook al weer voor het werk wat je nu doet? Als je dankbaar bent voor het werk dat je doet, zal het je een stuk makkelijker af gaan.

9 Stel eens iets “geks”voor

Wat dacht je van een wandelvergadering? Een overleg met 2 of 3 collega’s kan je ook buiten doen. Een functioneringsgesprek? Waarom doe je dat niet op het bankje buiten.

10 Geniet

Je werkt om te leven, je leeft niet om te werken. Dus probeer te genieten van alles wat je doet.

Het lijkt allemaal simpel maar probeer het eens. Heb jij nog tips?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: