Blog,  Dankbaarheid

8 Tips voor een fijne vakantie alleen

Ga je voor de eerste keer alleen op vakantie, zoals ik net gedaan heb, is dat even wennen. Er zijn zoveel dingen die anders zijn. Ik heb heel veel geleerd en toch was het niet eng. Ik kan het iedereen aanbevelen. Er zijn een aantal tips die ik nergens gelezen heb in mijn voorbereiding en waar ik tegen aan zou lopen. Er zijn ook een aantal tips die elk vakantie blog naar voren komen, maar ik toch als heel handig heb ervaren.

Neem een donkere zonnebril mee

Ik had een donkere zonnebril bij me en het was ideaal. Ik kon van uit mijn oog hoeken kijken naar producten op de markten en naar mensen kijken zonder dat men het door had. Ik werd daardoor iets minder van aangesproken.

Neem oordopjes mee

Je kent het wel, die mensen die je maar blijven aanspreken. Met oordopjes in kun je net doen alsof je ze niet hoort. Je kunt ook je muziek zo hard zetten dat je ze echt niet hoort. Dit is trouwens ook een prima truc om de straat verkopers in Nederland te ontwijken.

Laat je soms toch verleiden door de lokale bevolking

Ondanks dat ik hier tips schrijf om juist de lokale bevolking en andere toeristen te vermijden, kun je je een keer laten verleiden. Het kan heel leuk zijn en je kunt hele leuke contact opdoen. Voor sommige mensen is dit juiste het ideale gedeelte van de vakantie. Ga ervoor en laat je verleiden zou ik dan zeggen.

Neem leesvoer en een dagboek mee.

Neem minimaal een boek en een dagboekje mee. Vind je een mooi plekje, ga zitten en geniet van je boek. Wachten op bus of vliegtuig? Een reisdagboek mag mee voor je persoonlijke, avontuurlijke aantekeningen, die je liever niet online wilt delen. Ook handig om je uitgaven bij te houden.

Neem loperamide mee

Tja, wat moet ik hier op zeggen. Ik was deze vergeten en dat bracht me toch even op een moeilijk momentje op een Franse toilet. Aan de andere kant was dat ook wel weer grappig.


Zoek uit wanneer je het beste rustig kunt eten

Alleen eten is ook zo een dingetje. Zo iets wat ongemakkelijk kan voelen. Misschien vind je het prettig om in de massa op te gaan en kun je het beste uit eten gaan op de tijd dat de lokale bevolking in de restaurants zitten. Misschien vind je het net als ik juist prettig als het rustig is, dan kun je misschien juist al je maaltijd heel vroeg eten. Toen ik op vakantie was stond ik om 6 uur op omdat ik om 6:30 wilde ontbijten. Ik was de eerste ontbijt gast. Heerlijk rustig en ontspannen kunnen ontbijten was echt een luxe momentje.

Wees voorzichtig met alcohol en blijf goed uitgerust.

Het is belangrijk dat je je zaakjes goed op orde hebt als je alleen reist en dat ook zo houdt. Als je moet bent of onder invloed van alcohol kom je sneller in situatie waarin je niet wil komen. En dit hoeven niet eens gevaarlijke situaties te zijn, maar ongemakkelijke of zaken die niet jouw ding zijn. Loop niet in zeven sloten tegelijk, vijf is echt genoeg.

Zorg dat je altijd contact hebt me het thuisfront

Nee, je hoeft niet de hele dag te appen, emailen, sms-en. Wees jezelf daarin en neem je rust, maar het is fijn soms even te kunnen sparren met het thuisfront, even Nederlands te kunnen praten of je verhaal van de dag kwijt te kunnen.

Geniet vooral van jouw vrijheid en denk aan je veiligheid.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: