Blog

17 Tips om te leven zonder geldzorgen

Iedereen heeft wel eens geld problemen of zit iets krapper. Geld zorgen kunnen je echter ongelukkig maken. Hoe kan je leven zonder geld zorgen. Hieronder een aantal tips.

 1. Beweeg hemel en aarde om ervoor te zorgen dat je minder geld uitgeeft dan je binnen krijgt.
 2. Gezonde financiën komen voort uit overzicht. Als je geen overzicht hebt, dan begeef je je op glad ijs.
 3. Maak nu een overzicht. Ja NU NU NU!
 4. Maak een lijst van alle abonnementen, verzekeringen en andere maandelijkse en jaarlijkse terugkerende uitgaven, kun je echt niet zonder deze.
 5. Kijk héél kritisch naar deze lijst. En dan bedoel ik héél kritisch. Wat als je absoluut alles wat enigszins overbodig is moest schrappen, wat zou je schrappen?
 6. Open een spaarrekening.
 7. Start een  automatische spaaropdracht. Begin met een klein bedrag per maand, en voer dit bedrag het komende jaar langzaam op.
 8. Installeer de Marktplaats app op je dure smartphone.Zet alle potentieel waardevolle spullen die je niet gebruikt op Marktplaats.
 9. Zet alle opbrengsten op je spaarrekening.
 10. Zie geld niet als de oplossing. Zie het ook niet als een doel of als een wondermiddel. Geld is een gereedschap. Een grondstof om dingen voor elkaar te krijgen.
 11. Wat vind je het allerbelangrijkst in je leven? Vrienden? Familie? Genieten? Spendeer je geld aan de dingen die je het meest belangrijk vindt. Spendeer je geld niet aan dingen waar je onverschillig tegenover staat.
 12. Een gezonde spaarrekening is de goedkoopste verzekering die je kunt afsluiten.
 13. Zodra je het voor elkaar krijgt om ‘winst’ te draaien, om beneden je stand te leven, houd deze manier van leven dan vast. Blijf je lasten verlagen en je inkomsten verhogen om je toekomstige geldzorgen te verminderen.
 14. Denk op de lange termijn. Hoe verder je in de toekomst kijkt, des te verstandiger je keuzes worden. Je wilt nu een nieuwe bank kopen. Maar als je verder kijkt naar wat je doelen zijn, dan kun je nu beter een tweedehands bank kopen of nog even op deze blijven zitten.
 15. Lees tijdschriften in de Bibliotheek. Een fijn rustpuntje, gezellig midden in de samenleving, een veel groter aanbod en helemaal gratis!
 16. Ga geen schulden aan. En als je schulden hebt gemaakt, betaal ze dan zo snel mogelijk af. Schulden zijn peperduur en ze vormen een enorm ‘lek’ in je boekhouding. Je hypotheek is ook een schuld, en ook deze kun je aflossen.
 17. Schaam je niet. Doe liever je best om je kennis over geld te vergroten. Op die manier zorg je ervoor dat je in de toekomst nooit meer in de problemen komt.

Als je vragen hebt over geld aarzel niet en neem gerust contact met me op.

 

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: