dankbaarheid te tonen zonder dank je te zeggen
Blog,  Dankbaarheid,  Persoonlijke ontwikkeling

9. tips om je dankbaarheid te tonen zonder dank je te zeggen

Vorige week donderdag schreef ik over een egoïstische manier van dankbaar zijn en hoe het je dankbaarheid kan delen. Ik kreeg verschillende reacties van mensen die dat (nog) niet zo goed durven. Je kan ook anoniem iets extra’s doen. Hieronder een lijstje met ideeën die je kunt doen.  Het beste is altijd nog om gewoon dank je te zeggen, maar als je dat niet durft of inderdaad iets extra’s wil doen kun je iets uit dit lijstje doen.

1.Stuur een kaartje.

Via greetz of hallmark zijn er leuke kaarten te bestellen, een kaartje in de brievenbus krijgen is toch iets leuker dan een mailtje. Het laat zien dat je moeite heb gedaan voor deze persoon. Wil je weten wat je op een kaartje moet zetten?  De huishoudcoach heeft er een mooi artikel over dat je hier kunt lezen.

2.Schrijf een gedichtje.

Wat is er leuker dan een klein gedichtje te ontvangen.^3.Laat een goede recensie achter.

Heeft iemand van een bedrijf je verwachtingen overtroffen, laat een goede recensie achter of stuur een e-mailtje naar dat bedrijf om die persoon te bedanken. Ik weet zeker dat het veel voor die medewerker betekend.

4.Stuur een bloemetje.

Dit punt spreekt voor zich, denk ik.

5.Haal een keer koffie.

Ik hoef ook hier niet verder over uit te wijden. Ook dit punt spreekt voor zich en wordt door ondergetekende zeer gewaardeerd.

6.Stuur een leuk kadootje

Op personalgifts kun je leuke persoonlijke kadootje kopen en laten versturen. Hoe leuk is dat!

7.Laat een foto uitvergroten of op canvas zetten.

Maak foto van jullie samen of van iets dat jullie bind en zet dit op een groot doek, of laat de foto uitvergroten. Misschien nog leuker is om een fotoshoot cadeau te geven. Vakantie veilingen bied er nu regelmatig eentje aan, voor een redelijke prijs.

8. Maak een website voor iemand.

Heeft iemand het erover dat hij een eigen blog wil beginnen. Heeft iemand een bedrijfje maar nog geen eigen website. Waarom maak jij hem niet. Zo moeilijk is het niet  klik hier voor de website die ik heb gemaakt voor mijn moeder.

9.Glimlach als iemand je iets geeft of iets voor je doet.

Een klein knikje, een glimlach of een knipoog kan veel betekenen. Het zegt ik zie wat je doet. Erkenning betekend veel. Glimlach dus de volgende keer als een collega je koffie brengt. Laat zien dat je het waardeert.

Wat doe jij als je iemand dankbaar bent?

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: