je hoeft niet altijd gelukkig te zijn
Blog,  Dating en relaties

Signalen van je lijf en hoofd dat je bij de verkeerde partner bent.

Je lijf spreekt tegen je. Waarschijnlijk harder dan je ooit voor mogelijk hebt gehouden en toch hoor je het niet. We begrijpen de fysieke of mentale signalen niet meer. Sommige van de mentale signalen kunnen aangeven dat je niet bij de juiste partner bent.

Je lacht niet zoveel meer als eerst.

Als je minder vaak lacht, is dit een signaal dat er iets aan de hand kan zijn. Natuurlijk is een dag niet gelachen helemaal niet erg. Als je vaak aan je partner denkt en niet meer glimlacht, kan er toch wel iets aan de hand zijn. Zou je dit niet eens onderzoeken?

Je gevoel van eigenwaarde daalt.

teleurgesteld onbeloofdJe weet zelf waarschijnlijk heel goed dat je geen rockster, groot schrijver, of sportvrouw bent, maar dat hoeft niet te betekenen dat iemand je minderwaardig moet laten voelen. Veel foute mannen hebben trucjes om een vrouw minder te laten voelen. Je moet je te allen tijden geliefd voelen door je partner en gewaardeerd, daarmee wordt je eigenwaarde vergroot. Als je vol twijfels en onzekerheid zit, dan ben je waarschijnlijk niet met een heel liefhebbende partner en verdien je beter. Als je telkens je hoofd moet laten hangen is dat gewoon niet goed.


Je bent emotioneel uitgeput

Natuurlijk is geen enkele persoon perfect. Ook jij niet. Je partner ook niet. Waarom ben je zo hard voor jezelf dat alles perfect moet zijn?  Als je je door je relatie emotioneel uitgeput voelt is het misschien tijd om verder te kijken. Je moet veel huilen, valt veel uit tegen mensen etc. Als dit niet is omdat je last hebt van je hormonen is het dan niet je relatie?

Je zit in een ontkenningsfase

Mensen zijn vaak intelligenter en intuïtiever dan ze zelf beseffen. Diep van binnen weet je echt wel of je relatie voldoening geeft. Ook in die momenten dat het minder gaat met je of jouw relatie weet je wel of het goed zit of niet. Soms echter al we echt willen dat een relatie slaagt, proberen we ons zelf iets wijs te maken. Als je jezelf altijd een peptalk moet geven om naar huis of naar je partner te gaan, tja, misschien moet je eens nadenken hoe het echt zit.
Als je dit leest en je jezelf wel herkent, maar bij alles denkt: bij mij is dit niet zo erg. Echt niet, zou ik willen vragen? Weet je dat heel zeker?

Je zet jezelf niet op de eerste plaats

hulp vragen magSoms slagen relaties wel als je de andere persoon op de eerste plaats zet en zij hetzelfde voor jou doen. Dit is onbaatzuchtige en onvoorwaardelijke liefde.  Als je echter niet relaxed kunt zijn en constant je opgejaagd voelt…tja..

Je hebt constant gespannen schouders of ander klachten.

Spanningsklachten kunnen veel betekenen. Het hoeft niet aan je relatie te liggen. Ga met spanningsklachten ook zeker eens met een dokter praten. Je wilt echt niet overspannen worden.

Ik hoop echter dat dit voor jou allemaal niet opgaat. En je die ideale man of vrouw hebt gevonden en heb je dan toch bovenstaande klachten, praat er dan vooral over en ga eens met een psycholoog of hulpverlener praten, daar hoef je je niet voor te schamen.  

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: