Blog

Pokémon Go is net het echte leven

Pokémon go is net het echte leven of moet ik zeggen het leven is net Pokémon go. Ik wil daarmee niet zeggen dat het leven een spelletje, en ook neem ik Pokémon go niet heel serieus toch hebben beide dingen veel overeenkomsten.  Je kunt veel leren van Pokémon go.

Samen sta je sterk.
Met zes mindere Pokémon kun je zeker 1 sterke Pokémon verslaan. Ook is een gym met meerdere Pokémon natuurlijk veel beter te verdedigingen. In het leven werkt het ook zo, met zijn allen sta je sterk. Je kunt vaak met meerdere mensen meer bereiken dan je in je eentje kan. Je lkunt met samenwerken meer bereiken dan je denktDoor alleen te vechten wordt je vaak sterker.
Neem je het in je eentje op tegen een gym met veel Pokémon dan word je sterker. In het echte leven is het vaak ook zo. Hoe meer tegenslag je verwerkt hoe sterker je bent. Wordt je in het echte leven gedwongen alleen te vechten tegen dingen kom je daar vaak heel sterk uit.

De zwakste zijn vaak de dupe.
De zwakste mensen zijn vaak de dupe van gemene mensen. Bij Pokémon go wordt de zwakste Pokémon ook als eerste uit de gym geknikkerd. Helaas is het vaak in het echte leven ook zo.

Sommige mensen gaan de strijd aan, andere verzamelen liever.
In Pokémon go kun je vechten om te levelen of je kunt veel Pokémon vangen. In het echte leven zijn er ook verschillende manieren om vooruit te komen. Ieder mensen is uniek zoals ieder Pokémon trainer uniek is

Je moet van je luie reet af komen om te kunnen groeien.
Tenzij je vals speelt, moet je van je luie reet afkomen om te kunnen groeien. Je kan natuurlijk ook je pappie laten betalen, maar geeft dat veel voldoening? Om in Pokémon vooruit te komen moet je letterlijk het huis uit.
In het echte leven mag je huis misschien veilig lijken, maar als je nooit buiten komt, kom je ook niet vooruit.

Je ziet Pokémon go lijkt op het leven. Zou Pokémon go daarom zo verslavend zijn?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: