Poezie Helpt: Anders dan anderen
Blog,  Poëzie helpt

Poezie Helpt: Anders dan anderen

Soms helpen gedichten. Soms sluiten gedichten mooi aan bij de werkelijkheid, de realiteit en de actualiteit. Soms komt een gedicht spontaan in mij op, soms nog niet bestaand, soms al door iemand bedacht en al vaak gelezen. Ik denk aan Sylvana Simons. Ik denk aan  Geert Wilders. Ik denk aan de mensen die weer tegen hen zijn. (en die twee zijn vast tegen elkaar.) Ik denk aan de steeds harder wordende maatschappij en ik denk aan hoe mooi onze wereld kan zijn.  Ik denk aan een Zwarte Pieten discussie en ik denk aan hoe belangrijk ik vrijheid van meningsuiting vind. (lees hier mijn blog daar over). Ik denk aan het gebrek  aan begrip voor en elkaar en ik zie een kaart met een gedicht erop (kijk hier voor de kaart).

Ik zeg geen andere woorden meer dan dit gedicht. Ik laat Hans Adreus het woord voor mij doen.

Je bent zo
mooi
anders
dan ik,

natuurlijk
niet meer of
minder
maar

zo mooi
anders,

ik zou je
nooit

anders dan
anders willen

Is het niet mooi dat we allemaal anders zijn?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: