kleuren voor volwassenen
Blog,  overig

Pak nu je kleurpotloden weer op!

Tegenwoordig zijn er facebookgroepen en instagramaccount gericht op kleuren voor volwassen is dat niet gek?
Nee hoor! Kleuren voor volwassen wordt steeds populairder. Kleuren is goed voor je. Waarom is kleuren nu zo goed voor je?

Mindfulness en meditatie

Mindfulness is super populair. Iedereen wil rust in hectische tijden. Kleuren is hier een uitstekend middel voor. Kleuren is een rustgevende bezigheid, waarbij jij kleuren kiest om jouw tekening af te maken, te complementeren. Dit herhalende aspect van het inkleuren dwingt je geest om zich te focussen op het nu. Storende gedachtes worden hierdoor geblokkeerd.
De samenwerking tussen de linker en rechter hersenhelft stimuleert je om alert en bewust te blijven. Door je op deze manier op iets te concentreren zullen negatieve gedachtes vervangen worden door rust in je hoofd. Voor mensen die het lastig vinden om te mediteren is actieve meditatie, bijvoorbeeld door te kleuren, een goed alternatief. Zo kun je toch elke dag mediteren zonder te mediteren.Iets oud en iets nieuws

Een studie van de San Francisco State Universiteit heeft aangetoond dat dat mensen die creatieve activiteiten beoefenen naast hun werk beter kunnen omgaan met stress en dat ze beter presteren op het werk. In het verleden zijn er altijd dingen geweest waarmee mensen zich op een creatieve manier vermaakten zoals breien, het naaien van kleding of het maken van meubels etc. In onze huidige maatschappij doen we dit echter veel minder.

Mandela’s

Veel kleurboeken voor volwassenen gebruiken mandala’s. Mandala’s zijn een symbool van eenheid en heelheid en werden oorspronkelijk gebruikt door de Tibetaanse Boeddhistische monniken bij het mediteren. Ze komen echter in meerdere religies en culturen voor. Mandala’s zijn een oude vorm van meditatieve kunst waarbij je oog naar het centrum van de mandala getrokken wordt. Het inkleuren van mandala’s zou geest en lichaam kalmeren terwijl je creatief bezig bent. Wil jij ook graag wat meer rust in je hoofd en vind je het lastig om te mediteren? Probeer eens een kleurboek voor volwassenen. Tegenwoordig zijn de kleurboeken bijna overal te verkrijgen en er zijn zoveel soorten dat er voor ieder wat wils is. Wat houdt je tegen? Probeer eens iets nieuws!
Kijk eens hier voor een mooi kleurboek.

Heb jij je al gewaagd aan kleuren voor volwassenen? Wat is jouw ervaring? Deel het met ons, wij zijn benieuwd naar jouw ervaring.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: