overspannen
Blog,  Poëzie helpt

Overspannen: 8 Nummers die helpen.

Muziek is emotie! Ik geloof dat muziek kan helpen bij veel situaties in het leven. Nu ik herstellende ben van overspannen zijn helpen de onderstaande nummer mij ontzettend. Kijk vooral naar het laatste nummer, dat is mijn lijflied op dit moment (eh, probeer ik in iedergeval). Even niets doen en naar de juiste muziek luisteren is een heel fijne manier van ontspannen.

1. Laat het los van Disney’s Frozen

Het is voor mij vooral een nummer van hoop. “laat het los”en “mijn kracht neemt toe” en vooral. “Ga nooit meer terug, het verleden is geweest” Moeilijk dingen voor. Loslaten is niet mijn sterkste kant. In het Engels of het Frans is dit trouwens ook een super nummer.

2. Imany- Silver Lining

Dit nummer geeft zoveel hoop. Er is altijd hoop en je mag hulp vragen, een duidelijke boodschap.

3. Diggy Dex- Golven

“Niemand houdt de golven, maar jij kan leren staan. Niemand houdt ze tegen, maar jij, jij kan ze aan” Wat moet ik hier nu nog meer over zeggen.

4. Within Temptation- Stand my Ground. 

 

Dit nummer betekend voor mij accepteren dat ik het moeilijk heb, het niet ontkennen en er niet voor wijken. Je angsten in de ogen zien en zo.

5.Stephanie Struijk – nieuwe maan

“Er is een tijd voor alles. Er komt altijd weer een nieuwe maan.” Wat er ook gebeurt te tijd tikt door. Het geeft mij een gevoel van rust en hoop. Ik moet dingen loslaten en vertrouwen hebben dat er altijd weer een nieuwe maan komt. Soms lossen dingen zich echt vanzelf op.

6. Jessie J – Masterpiece

Zelfs als je er een zooitje van maakt en je valt, je moet weer op staan. Een keer vaker opstaan dan dat je valt en je zal jouw doel echt bereiken.

7. Fight Song van Rachel Platten

“And I don’t really care if nobody else believes ‘Cause I’ve still got a lot of fight left in me” Dit is een zeer krachtig nummer. Ik wilde dat ik mijn leven zo kon leiden dat ik mij niets van andere hoefde aan te trekken.

8. Christina Perri, i believe.

Het laatste en allerbeste nummer. Zeker de laatste minuut vind ik een geweldig stukje tekst. “This is not the end of me, this is just te beginning” Sinds ik dit nummer elke ochtend als een vorm van meditatie gebruik vind ik het veel makkelijker om te accepteren dat ik overspannen ben. Het is een soort mantra geworden die mij helpt weer positief naar de toekomst te kijken.

Bovenstaande nummers hebben mij allemaal geholpen de situatie te accepteren en door te gaan. Heb jij ook van die nummers. Ben ik nummers vergeten? Is er nummer dat jij mist. Laat het achter in de reactie.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: