Verhalen

Ontmoetingen

Vanuit mijn grote bed onder mijn satijn aanvoelende donzen dekbed keek ik uit het raam. De man op de ladder keek terug. Zijn groene ogen paste onverwacht geweldig bij zijn Aziatisch uiterlijk. Zijn grijze overal leek een maatpak zoals het aansloot bij zijn lichaam. Ik zag de ring om zijn vinger, terwijl ik mijn handen met tegen zin het warme dekbed liet openen. Mijn weinig verhullende pyjama leek hem niet van zijn stuk te brengen. “Kopje koffie glazenwasser?” vroeg ik hem met de zwoelste stem die kon opzetten. “Nee, dank je” was zijn antwoord. “Jammer” Ik sloot het raam.  

De bel ging. Ik deed een korte badjas aan en liep naar de deur. Daar aan de gracht stonden man twee en drie van vandaag. Deze mannen kwamen de deuren vervangen. Bijna alle massieve deuren zouden vervangen worden door deuren met raampjes, zodat het huis lichter en zonniger zou zijn.
De mannen gingen aan het werk. Ik douchte mij terwijl zij de badkamerdeur aan het vervangen waren. De jongste keek even naar mijn benen zag ik, terwijl ik naar mijn kleedkamer liep. Ik glimlachte. “Deze oude vrijster zou je nog wat kunnen leren.” dacht ik, maar sprak de woorden niet uit. Ook hij droeg een ring.

“Moet deze deur niet vervangen worden?” vroeg de oudere man. Zijn uniform verhulde niet dat hij een klein buikje had. “Sexy” dacht ik. “Nee” zei ik ondeugend “Ik wil geen pottenkijkers in mijn speelkamer, of wil je even spelen?” Hij schudde blozend zijn hoofd en liep weg. Terwijl ik nog even bleef staan, leunend tegen de massieve deur van de voorraadkast. Ook hij droeg een ring

Terwijl ik halverwege de middag de mannen gedag zei, stapte uit de schaduw van de grote eik man nummer vier. Ik glimlachte vriendelijk naar hem terwijl hij met grote dominante passen de richting van mijn voordeur op liep. Zijn blauwe maatpak accentueerde zijn strenge grijze ogen. Hij wist zich goed te kleden. Ik liet hem binnen wij hadden geen woorden nodig. Tegen de deur van mijn speelkamer deden wij dingen die minnaars doen. Ook hij droeg een ring.

Alle vier de mannen waren voor de avond thuis. Alle vier zouden ze hun vrouw vertellen over hun dag. Terwijl ik die avond een maaltijd voor mijzelf kookte in de veel lichtere keuken vroeg ik mij af wie van hen de waarheid zou zeggen over vandaag en over mij.Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: