ridder
Blog,  Dating en relaties,  Persoonlijke ontwikkeling

Hoe wordt je een moderne ridder op het witte paard (14 tips)

Vroeger was het ideaal beeld van de man een  ridder op het witte paard. De ridder schaakte de vrouw, veroverde haar. Er zijn maar weinig ridders meer. Dit is mede de schuld van vrouwen zelf met hun feminisme en onafhankelijkheid toch kan het samengaan hoor. Dat moderne samen met ridderlijkheid. Hier onder 14 tips hoe je een ridder wordt voor vrouwen. 

1.Koop dat harnas en rij op dat paard.

Als een man in een harnas mij thuis op pikt en mij ook nog achter op zijn paard zet kan mijn dag niet meer stuk, Ik zou kapot gaan van het lachen.  En ik denk dat mening vrouw deze humor wel kan waarderen. Eigenlijk heeft een ridder gewoon humor.

2. Kom niet te laat

Een ridder die een date heeft komt op tijd. Hij laat zijn jonkvrouwe zijn dat ze belangrijk is. Dat hij waarde aan haar tijd hecht door haar tijd niet te verdoen.3. Hij beschermd

efes / Pixabay

Een ridder beschermd zijn jonkvrouwe. Zo loopt hij bijvoorbeeld het liefst aan de kant van de weg zodat zijn vrouwe niets overkomt.

Hij is dapper en kent geen angst, en hij laat het niet toe dat jij je slecht voelt in zijn bijzijn. Hij zou zijn leven geven om anderen te redden.

4. Hij toont respect door zijn woorden. 

Een echte ridder toont altijd respect door beleefde taal te gebruiken, zoals “alstublieft” en “Dankuwel”.

5. Een ridder houd zich aan zijn woord. 

Een gentleman zal zich altijd aan zijn woord houden zonder dat hij daaraan herinnerd hoeft te worden. Als een gentleman zegt dat hij iets gaat doen, dan doet hij dat. Doe wat je zegt dat je gaat doen, simpel.

6. Tafelmanieren

Hoe vervelend is het om tegen een partner aan te kijken die ranzig eet. Maar er is meer. Hij zal altijd gebruik maken van het bestek en kan ook een servet op zijn schoot leggen om te voorkomen dat het een kliederboel wordt.

7. Beleefde omgang

Hij is altijd beleefd. Zelfs als hij zelf onbeleefd wordt behandeld of als hij een slechte service krijgt blijft hij nog beleefd. Voor de mensen die in de horeca, winkel of klantenservice werken, dit zijn de mensen heel beleefd met ingehouden woede praten en toch zich voor je inhouden.

8 Attent

Free-Photos / Pixabay


Hij is attent, geeft kleine complimentjes en cadeautje en onthoud je verjaardag. Ook geeft hij je wel eens bloemen zonder dat hij er iets voor terug verwacht. Ook niet omdat hij iets goed te maken heeft, maar gewoon omdat zij vrouwe dit verdient

9. Houdt deuren open

Omdat mijn ridder op het witte paard zo attent is, zal hij de deur openhouden  laat hen eerst naar binnen gaan voordat ze zelf doorlopen.

10 Een ridder is geen drama queen.

Als jonkvrouwe hoef je bij hem geen geen drama detox te doen. Hij gaat niet mee in het roddelen. Een ridderlijke gentleman kun je vertrouwen. Wat je hem verteld blijft tussen hem en zijn jonkvrouwe.

11 Hij is eerlijk. 

Een riddelijke man zal je altijd de waarheid vertellen. Hij verteld geen zogenaamde witte leugentjes om best wil. Zo kun je hem dan ook echt vertrouwen als hij zegt dat die broek je niet dik maakt.

12 . Geduldig

Een echte heer wacht voordat anderen klaar zijn om te eten. Ze zijn altijd klaar voor het laatste stukje, hoe klein het ook is, zolang iedereen maar te eten heeft. Dit toont beleefdheid en geduld.

13. Bewust van privacy

Deze man zal zich bewust zijn dat er dingen privé zijn.  De details wat er in de slaapkamer gebeurt zal hij dus niet door vertellen. Ook geen andere dingen.

14. Verantwoordelijk

Tijdens of na de date zal hij zeker helpen de rekening te betalen. Of helemaal betalen. In ieder geval zal hij het aanbieden. Tevens is hij ook financieel bewust en weet waar hij geld voor heeft en waar niet voor.

Wat denk je? Is het echt zo moeilijk om ridderlijk te zijn of ben ik alweer te veeleisend? 

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: