Blog,  Persoonlijke ontwikkeling

Mijn Advies: geef advies door.

Mijn leraar economie zei het jaren geleden al met goed advies kan je maar één ding doen:  doorgeven. Zelf roep ik dit ook al jaren maar dat doe ik niet omdat ik niets met het advies wil doen. Dat doe ik omdat ik juist iets met het advies wil doen.  Ik leer door de delen en hieronder leg ik dat uit.

Advies waar jij niets aan hebt kan voor heel waardevol zijn

Soms kan jijzelf gewoon niets met een advies, maar dat wil nog niet zeggen dat je er niet achter kunt staan en het dus aan een ander door te geven.

Je leert door les te geven

Niets is beter om iets te begrijpen en te onthouden dan het uit te leggen aan een ander, bij voorkeur iemand die het onderwerp niet kent. Neem iemand uit je familie en kenniskring en leg uit wat je geleerd hebt. Als zijn vragen en zij begrijpen de antwoorden, dan is heb de stof goed onder de knie.



Als ik een cursus doe of iets nieuws lees. Deel ik dat met iedereen. Loop ik ergens tegen aan dan probeer ik mijn gedachten op papier te zetten.  Dan komt er een idee voor een of meerdere artikelen. Ik voel dat ik hier iets over moet schrijven, dat deze inzichten waardevol zullen zijn voor meer mensen, ik gebruik de artikelen om al mijn gedachten op een rijtje te zetten, om de stof te vereenvoudigen en het praktisch te maken.  Ik leer door mijn gedachten op te schrijven,  en zoals ik hier al schreef blijft het ook beter hangen als ik het op mijn blog zet.

Geef je levenslessen door

Begin dus met het doorgeven van de dingen die je leert. Zodra je een belangrijk inzicht opdoet heb je iets te delen. Verspreid je nieuw opgedane kennis over voeding, over geluk, bewustzijn, de staat van onze aarde en al die andere dingen die je helpen je leven meer glans geven.Door te delen word je gedwongen je gedachten erover te ordenen. Door je gedachten te ordenen worden ze scherper, en worden de inzichten bruikbaarder. Je leert simpelweg sneller en effectiever.

Welke lessen wil jij doorgeven?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: