verdwalingen in huis
Blog,  Emoties

Met deze nummers kan ik thuis verdwalen. Ga je mee?

Ik wil verdwalen. Zo ie zo hou ik van dwalen, door de bossen en over de hei. Dat kan dus nu even niet zo makkelijk. Ik mis het. Ik wil zo ie zo wel graag vluchten uit deze wereld. Terug naar 2019 of fast forward naar 2023. of misschien wel naar een ander dimensie. Behalve in boeken, films en mijn fantasie is dit niet mogelijk. Er zijn een aantal nummer waarbij ik toch een soort kan dwalen, vanuit mijn luie stoel of vanuit mijn hangmat op het balkon. Misschien helpen die nummer ook voor jou? Ga je mee?

Chris de Burgh – In a Country Churchyard

Wat een heerlijk nummer over de liefde, nostalgie en eigenlijk over een simpele tijd. Zouden we ooit weer zo simpel kunnen leven?

Ann Christy – Zoals Een Mooi Verhaal

Van uit mijn hangmat is het heerlijk te dromen over die zomerdag dat ik mijn avonturier ga ontmoeten. Er zijn veel versies van dit nummer. Gerard Cox en Paul de Leeuw hebben dit nummer ook gezonden. Toch vind ik dit de mooiste versie. Ik weet niet presies hoe dit komt. Misschien heeeft Ann er veel emotie in. Of zal het zo zijn dat een oorspronkelijk Frans nummer beter klinkt met een vlaams accent.

Caroline de Bruijn (& Hilde de Mildt) – Utopia

Dit nummer moest in deze lijst omdat het mij herinnert dat het uiteindelijk goed komt. Utopia is dichterbij dan we vaak denken.

Klein Orkest – Roltrap Naar De Maan

Ach ja dit wil ik nu wel. Een roltrap naar de maan. Kom ik weer terug als er weer geknuffeld mag worden.

Jeff Wayne – The Eve Of War

Dit is voor mij echt het allerbeste om bij te verdwalen!

Als je net als ik een Science fiction freak ben, misschien zelfs wel een trekkie en als je ook van voornamelijk muzikale muziek houd is dit een perfect nummer om bij weg te dromen. Hier kun je het hele album War of the Worlds luisteren. Hieronder heb ik mijn favoriete gedeelte geplaatst

Dit zijn een aantal van mijn favoriete verdwaal nummers. Ik heb er nog veel meer dus er volgt vast nog een deel twee. Welk nummer mag er volgens jou niet ontbreken op de volgende lijst met verdwaal nummers?
laat die nummers achter in de commentaren.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: