anders
Blog,  Persoonlijke ontwikkeling

Mensen zijn in vier persoonlijkheidstypes in te delen.

Doe jij en je vrienden ook wel eens van die persoonlijkheid testjes? Gewoon om te kijken of ze kloppen. Heel veel zijn er nietszeggend, sommige hebben  een wetenschappelijke basis zoals bijvoorbeeld de Meijer-brigg test. Persoonlijkheidstestjes kunnen je veel leren over jezelf en over je omgaan met anderen.  Zelf heb ik ooit mezelf echt leren kennen door een test en toen ik deze test laatst nog eens deed kwam er hetzelfde uit. (lees hier wat ik er van leerde)

De vier persoonlijkheidstypes

Voor een gigantisch onderzoeksproject zijn online gegevens van 1,5 miljoen mensen verzameld en geanalyseerd. De onderzoekers komen tot de conclusie dat de meeste mensen zijn in te delen in vier persoonlijkheidstypen. Doordat wij tegenwoordig metadata kunnen analyseren kwamen zij de volgende clusters tegen.


Gemiddeld

Dit is de de grootste groep. Deze mensen zijn iets meer extravert dan introvert, scoren laag op het gebied van openheid en zijn relatief neurotisch. Dat wil zeggen dat ze vaker angstig, boos of humeurig zijn.

Gereserveerd

Deze mensen zijn juist heel stabiel in hun emoties. Het zijn harde werkers met een gelijkmatig karakter. Ze zijn nauwkeurig en niet zo extravert.

Op zichzelf gericht

Deze groep is de gangmaker op elk feest, maar tegelijkertijd moeilijk in de omgang en erg op zichzelf gericht. Ze zijn extravert, maar staan niet zo open voor anderen.

Rolmodel

Dit zijn de sterke leiders. Ze werken hard, zijn open en emotioneel stabiel. Ze hebben weinig neurotische trekken, maar zijn wel nauwkeurig.

Bekijk ook het filmpje hieronder voor iets meer uitleg.

 

 

Ik pas niet in een hokje.

Persoonlijk vind ik dat ik n iet in een hokje pas .  Ze niet in de hokjes die hierboven zijn benoemd. Ik ben denk ik te introvert, te instabiel en niet nauwkeurig genoeg om in een van de bovenstaande hokjes te passen.

Vind jij van jezelf nu dat je te gemiddeld bent of juist te gereserveerd, treur niet, er is hoop. Mensen veranderen gedurende hun leven. Volwassenheid zorgt ervoor dat je meer gaat gedragen als een rolmodel.

Wat vind jij? Pas je in een van deze hokjes?

 

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: