mediteer
Blog,  Dankbaarheid,  overig

Mag ik mediteren als ik het niet elke dag doe?

Ik voel me vaak schuldig als mensen me vertellen dat ze elke ochtend beginnen met een meditatie. Ik wil soms ook dat elke dag doen. “Wat een doorzettingsvermogen” denk ik dan. Ik lig soms gewoon een half uur langer in mijn bed. Ben ik dan niet lui? Mensen die mediteren zijn zo lekker mindfull. Ik heb de zin, de discipline er niet voor, mag ik het nu af en toe doen? Mag ik ook overschrijven?

Ja natuurlijk mag dat
Dit zul je ook wel gelijk gedacht hebben? Of niet? Toch vind ik het een moeilijk dingetje. Ik heb echt de discipline niet om altijd te mediteren. Ben ik nu een loser? Ik ken de voordelen van meditatie en toch doe ik het niet elke dag. Net als opruimen. Net als schrijven….
oh he? Zal dit het zijn?


opruimen
Ik ruim niet elke dag op en ik denk de meeste van mijn lezers ook niet. Je ruimt pas op als er rommel is? Ja sommige mensen zijn daarin natuurlijk anders. Net als er ook mensen zijn die elke dag mediteren en anderen niet.
Is het nodig mijn hoofd dagelijks op te ruimen? Nee! Grote schoonmaak is al helemaal niet nodig. Ja mijn gedachten zijn onrustig, maar dat is niet erg. Zo lang ik niet pieker.

Piekeren vs krachtige gedachten
Ja piekeren is niet goed. Piekeren moet ik vanaf, piekeren is niet goed voor mij. Krachtige, onrustige gedachtes zijn echter ook mijn kracht. Het is mijn inspiratie. Mijn blogs en zeker mijn gedichten komen er uit voort. Dit schrijven is tevens mijn manier van opruimen. Mijn hoofd raakt er door leeg en als dit niet helpt, ga ik soms 50 km fietsen om mijn hoofd leeg te maken, dus mediteren? Dat heb ik eigenlijk niet nodig, het zou misschien een goede aanvulling zijn, maar nodig niet.
Fijn. Weer iets voor op mijn fuck it list. Wie gaat er mee een rondje fietsen?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: