lief spiegelbeeld
Blog,  Persoonlijke ontwikkeling

Lief spiegelbeeld.

Lief spiegelbeeld,

Wat zie je er vandaag toch weer heerlijk Hollands uit. Een lekkere gezonde Hollandse meid zou ik zeggen. Maar het maakt niet uit. Je bent goed zo. Het gaat erom dat je van jezelf houd. Ik hou heel veel van mijzelf, toch? 

Ik hou heel veel van mezelf, ik verwen mezelf ontzettend veel, want weet je het is het innerlijk dat telt.
Ik heb dan ook goed voor mijn innerlijk gezorgd. De chocolade ging er ook goed in. Ja, ik heb goed voor mijn innerlijk gezorgd.

Ik weet natuurlijk dat ik moet sporten als ik door een vreetbui ga, maar ja de sportschool is dicht. Tenminste de sportschool is dicht als ik thuis kom van werk na een avonddienst en op zondagavond. Tja dan is de sportschool altijd een beetje dicht. In mijn hoofd is de sportschool altijd gesloten. Geen speld tussen te krijgen.

Lief spiegelbeeld het begint wel wat vervelend te worden, want men zegt als je je voeten niet meer ziet je een probleem hebt. Vanochtend moest ik voorover buigen om mijn voeten te zien, zorgelijk toch?
Maar goed ik moet me concentreren, want vandaag is de dag waarvan ik wist dat die zou komen. Ik moet aan de lijn gaan doen. Of niet?

Lief spiegelbeeld, eindelijk de broek is aan. Ik krijg geen adem meer. Oh en voor de mensen die dit nooit hebben, een broek aantrekken die te straks zit, ga maar even weg.

Het is echt tijd dat de knop om gaat. De hamvraag is: O ham, een broodje beenham lust ik nu wel, of een gebraden hammetje uit de oven, gemarineerd door mijn moeder. De beelden in mijn hoofd doen mij watertanden.  Nee! Focus.
De hamvraag is: waar is die knop? Ik heb geen idee. Kun je die knop niet ergens kopen. Ik haat vrouwen met die knop. Het lichtpuntje is wel de vrouwen met die knop zijn wel saaie vrouwen. Ik bedoel, wie wil er nou uit eten met alleen sla blaadjes? Ik niet hoor. Iedereen die nu roept dat ik jaloers ben. Jaha ik weet het. Jullie hebben gelijk. Maar ga nu maar even een ander stukje lezen, ik ben even klaar met jullie dunne, mooie knappe mensen. Ik ben wel weer aardig op een dunnere dag.

Tja, die zware botten. Ik kan er ook niets aan doen. Hoe cool zou het zijn als ik kon zeggen dat ik zware hersenen had. Misschien heb ik wel zware hersenen. Trage hersenen de laatste tijd wel.

Lief spiegelbeeld, moet ik mijn haar nog wel doen, of heeft het weinig zin? En make-up of verbloem ik toch niets meer. Als ik afval krijg ik dan geen rimpels. En mijn ogen staan dof en ook mijn huid. Ik straal niet meer.

Lief spiegelbeeld, het spijt dat ik je niet mooi vind. Waar is dat gebeurt? Waarom geloof ik de mensen niet die zeggen dat ik best mooi ben. Geloof jij ze spiegelbeeld? Ik geloof dat ik nog even mijn eigen blog moet lezen over mijzelf liefhebben of mijn gedicht dat er over ging. Ja laat ik dat doen, met de zak chips en cola, lekker op de bank even lezen.
Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: