spiegelbeeld
kwetsbaarheid,  Persoonlijke ontwikkeling

Lief Spiegelbeeld,

Lief spiegelbeeld,

Ik zie je in het water, want spiegels vermijd je. Je haat spiegels. Je vind je gezicht te dik en je huid te dun.
Je weet heel goed dat dit onzin is. Ieder mens bezit een onmetelijke schoonheid. Dus zeur niet en kijk! Zeur niet en lees!
Doe je masker eens af? Echt je mag je masker af doen. Het mag! Het kan! Zeur niet! LEES!

Ogen

gedicht spiegelWaarom verschijnt nu die twinkeling in je ogen? Ben je verbaasd over hoe mooi je ogen zijn?  Je ogen zijn blauw grijs en als de zon er in schijnt kunnen ze soms de kleur van de oceaan aannemen. Je ogen spreken vaak boekdelen of misschien beter gezegd hele bibliotheken, want je bent een open boek voor ieder die een greintje interesse in je heeft.

Neus

Je neus is ook mooi. Niet te groot en ook niet te klein. De sproeten van vroeger zijn grotendeels verdwenen, maar af en toe zie er nog eentje in de zomer. Het maakt je meisjesachtig, jonger, levendiger.
De woorden van jouw pestkoppen over die sproetjes hadden het ene oor in het andere oor uit moeten gaan. Je had je er niets van aan moeten trekken.

Oren

Je oren hebben ook een goed formaat. Ze zijn gelukkig niet zo groot als die van sommige van je voorouders. Toch kun je er goed mee horen en dat is het belangrijkste toch. Je hoort vaak te veel. Luistervinkje spelen kan je ook goed met die oren, al doe je het niet bewust. Je vangt er gewoon veel mee op. Je had dat beter niet kunnen doen. Sommige mensen had je gewoon de nek moeten toe keren.

Nek

Trouwens die nek van je mag er ook best zijn en die mag je best een uitsteken. Je kunt wel een stoer wijf zijn.  Je hoeft niet bang te zijn. Je hebt meer kracht in je dan je denkt.

Haren

Je haren zijn dun, maar in de hete zomer heb je iets minder last van de hitte. Dan moet je wel in schaduw blijven, anders verbrand je hoofdhuid. Je kan altijd nog pruik kopen, die wordt gedeeltelijk vergoed, maar is dat echt nodig. Een mens bestaat uit meer dan uiterlijk.

Mond

Ik ga je geen stroop om je mond smeren, je voldoet niet aan het schoonheidsideaal volgens de bladen en het internet.   Je moet misschien wat haar op je tanden laten groeien.
Glimlach eens?  Die mooie witte tanden mogen gezien worden. Weet je nog hoe zwart ze waren voordat je eindelijk je angst voor de tandarts hebt overwonnen.  Als je glimlacht stralen je ogen. 

gedicht: Als je me ziet

Je bent op jou manier de mooiste die er is. Laat je niet meer  onder sneeuwen.

Zie de zwaan die je bent en niet meer het lelijke eendje.
Het lelijke eendje dat je überhaupt nooit was.


Dit verhaal is geschreven voor de wekelijkse schrijfopdracht van schrijvenonline .Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: