Angst en boosheid, Vandaag gaat het over stress die het corona virus teweeg kan brengen en 4 stappen voor het verminderen van corona-stress, Levensles 2: Angst is een illusie. tranen
Blog,  Emoties

Levensles 2: Angst is een illusie.

Levenslessen. Je leert ze gedurende het leven, van het leven. Toch gaat er veel kostbare tijd verloren aan spijt, paniek, angst en uitstelgedrag om deze lessen te leren. Soms kan je van de levenslessen van iemand ander leren. Of soms helpen ze je de jouwe eerder te bereiken. Daarom bespreek ik ze nu, een voor een. (52 stuks, elke week 1) Misschien dat jij het meteen op kan pakken. Misschien dat jij er niet (nog) een half leven over hoeft te doen.

Angst is een illusie

Ik ben altijd voor van alles bang geweest. En hier ben ik niet de enige in, weet ik dankzij het nummer voor altijd alles bang geweest van Wende Snijders.

Leer angst begrijpen en overwin het zo!

Angst is altijd een verhaal over wat er kan gaan gebeuren. Soms, is dat terecht en waarschuwt de angst je voor iets terecht, als je huis in brand staat bijvoorbeeld.

Al onze overige angst zijn niet waar. Het zijn irrationele illusies.

Deze irrationele angsten maken je klein en weerloos. Maar als je je angsten begrijpt en weet waar ze vandaan komen kun je ze veel makkelijker overwinnen. Mijn liftangst bijvoorbeeld, (ik schreef er hier over) kon ik pas overwinnen toen ik besefte dat deze was ontstaan omdat ik de film de lift op te jonge leeftijd stiekem had gekeken.

Dat mijn meeste angsten een illusies zijn geloof ik direct en deze kennis helpt mij ze soms (tijdelijk) te overwinnen. Er bestaan ook andere theorieën over angst. Angst als signaal voor innerlijk conflict, zoals littekentjes uit het verleden, of het niet kunnen erkennen van negatieve emoties. Angst als een geschenk, een middel om jezelf te leren kennen. Angst als teken dat je op het juiste pad zit. Wil je hier meer over weten lees dan: De schoonheid van angst.

Lees ook:

10 angsttriggers waar ik niets van wist.

Ik ben blij eindelijk te weten dat de meeste angsten niet reëel zijn, nu kan ik er eindelijk iets aan doen.

Lees hier der andere delen in deze serie levenslessen.

Levensles 1: Het leven is nu
levensles 3: soms is het te laat
Levensles 4: Je eigen gedachten zijn niet altijd waar
Levensles 5: Falen is prima
Levensles 6: groei begint bij een klein stapje.
Levensles 7: Iedereen heeft zijn eigen waarheid

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: