selective focus photo of a red tulip flower anders zijn.
Blog,  Persoonlijke ontwikkeling

Levensles 16: Anders zijn mag

Levenslessen. Je leert ze gedurende het leven, van het leven. Toch gaat er veel kostbare tijd verloren aan spijt, paniek, angst en uitstel gedrag om deze lessen te leren. Soms kan je van de levenslessen van iemand ander leren. Of soms helpen ze je de jouwe eerder te bereiken. Daarom bespreek ik ze nu, een voor een. ) Misschien dat jij het meteen op kan pakken. Misschien dat jij er niet (nog) een half leven over hoeft te doen.
Deze week: Anders zijn mag

Anders zijn mag

Een lange tijd heb ik niets gepost op mijn website. Het ging al tijden niet zo goed met mij. Wat blijkt, ik ben niet Neurotypisch. Hoewel ik dit mijn hele leven al ben is dit toch even verwerken. Ik ben dus echt anders. Ik ben niet lui, dom, gek etc etc. IK ben anders. En dat mag.

Ik ben anders. Ik denk over bepaalde dingen anders, leef anders, voel anders. Dit schreef ik al voor mijn diagnose, echter dat was niet zo zeiden mensen. Dat is kon niet zo zijn. Of erger ze accepteerden mijn eigenaardigheden, tenminste dat is was ze zeiden.
En tegenwoordig ben ik er vaak trots op dat ik anders ben, maar dat is niet altijd zo geweest. Ooit was het verschrikkelijk dat anders zijn. En nog steeds worstel ik soms. De worsteling tussen mezelf te zijn en erbij te horen is er eentje die de rest van mijn leven bij me zal blijven denk ik.

Bekijk hier maar eens een mooi fimpje over anders zijn. Welke appel ben jij? Ik denk dat ik trouwens eerder een meloen ben.


Lees hier andere delen van deze serie:

Eén reactie

  • Samantha

    Herkenbaar! Ik heb geen officiële diagnose of zo gehad, maar ik voel me al mijn hele leven alsof ik anders ben. Daarom paste ik me ook altijd maar aan, want dat werd van mij verwacht. Maar jezelf als appel verkopen heeft geen zin als je een meloen bent.

    Zelf ben ik meer een aardbei. Die zijn ook anders (enige vrucht met de zaadjes aan de buitenkant), maar wel vreselijk zoet en lekker!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: