hulp vragen mag
Blog,  Persoonlijke ontwikkeling

Levensles 15: Zoek hulp

Levenslessen. Je leert ze gedurende het leven, van het leven. Toch gaat er veel kostbare tijd verloren aan spijt, paniek, angst en uitstel gedrag om deze lessen te leren. Soms kan je van de levenslessen van iemand ander leren. Of soms helpen ze je de jouwe eerder te bereiken. Daarom bespreek ik ze nu, een voor een. ) Misschien dat jij het meteen op kan pakken. Misschien dat jij er niet (nog) een half leven over hoeft te doen.
Deze week: Zoek hulp

Zoek de juiste hulp

Een lange tijd heb ik niets gepost op mijn website. Het ging al tijden niet zo goed met mij. Wat blijkt, ik ben niet Neurotypisch. Hoewel ik dit mijn hele leven al ben is dit toch even verwerken. Ik ben dus echt anders. Ik ben niet lui, dom, gek etc etc. IK BEN ANDERS, mijn hersenen werken echt anders dan die van 90% van de bevolking.
Is dit erg? Nee. Maar ik heb wel een beetje hulp nodig dit een plekje te geven. De dingen die gezegd zijn in mijn leven in perspectief te zien. Lange tijd deed ik alles alleen omdat ik nergens begrip vond. Nu ik dit weet kan ik opzoek naar de juiste hulp.

In 2016 en 2018 schreef ik al over hulpvragen, maar de hulp die ik kreeg was niet de juiste. Juist omdat ik niet wist dat bij mij dingen anders werken, werkte de standaard hulp niet. En heb ik nu de juiste hulp? Betere hulp, dat is zeker. of het de juiste is zal moeten blijken.

Hulp vragen mag

Gelukkig is het helemaal niet meer zo gek dat mensen hulp zoeken. Je hoeft je er niet voor te schamen want het zoeken naar hulp is geen zwakte. Ik vind je juist stoer als jet het doet en al helemaal als je hulp zoekt voordat je een totaal opgebrand hoopje ellende bent en eind 2019 was ik niet meer dan dat.
Gaat het dus niet goed met je? Wil je meer uit het leven. Zoek hulp.

Het lezen dit of andere artikelen hieronder is een goede eerste stap. Een andere goede stap voor hulp is jouw eigen huisarts, de maatschappelijk werker in jouw burt of de patienten vereniging en als het medisch is kan je ook altijd jouw zorgverzekering bellen.


Lees hier andere delen van deze serie:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: