Laat loslaten los!, mening van anderen
Persoonlijke ontwikkeling

Laat loslaten los!

We hebben de afgelopen jaren van ‘loslaten’ een soort religie gemaakt.  Zit je ergens mee? Laat het los. Stress? Gewoon loslaten. Pijn en verdriet? Laat het los. Dat is de Hype.
Maar wil je wel loslaten, moet je loslaten? Natuurlijk wil je geen pijn en verdriet, maar pijn en verdriet hebben soms een functie. Is loslaten de oplossing? Is loslaten nodig? Is loslaten de weg tot succes?
Ik denk het niet. Ik denk dat als ik iets niet uit mijn hoofd krijg het daar misschien wel hoort. En waarom wil je loslaten wat bij je hoort? Je ontkent met loslaten iets van jezelf.

Wat doe je dan?

Ik schreef laatst een gedicht hierover. Ik schreef dit gedicht over iemand die ik moet loslaten. Ik open mijn hand en laat je vrij. Ik hoop je nog eens te zien. Dat is eigenlijk in een notendop hetgeen wat je moet doen.
Pak eens een steen op. Knijp hard in deze steen. Hoe lang houd je dit vol? Draai je hand palm nu een naar boven en leg de steen in je geopende hand. Hoe lang houd je dit vol?
Voel je het verschil. Dingen stevig vast houden kost kracht, dingen liefdevol loslaten is veel makkelijker. Het is ons brein dat er een spelletje meespeelt. Loslaten doet soms zoveel pijn dat het onmogelijk lijkt. Vasthouden kost soms zoveel kracht dat er niets anders meer lijkt te bestaan dan dat wat je vasthoud.Dat wat bij je hoort kost geen kracht.

Als iets bij je hoort kost het uiteindelijk geen kracht meer. Personen die altijd energie kosten passen uiteindelijk niet meer bij je. Als je je energie op een bepaalt moment niet meer aan hen besteed zullen ze uiteindelijk weggaan. Horen ze wel bij je, dan komen zij wel weer terug.
Als iets zoveel pijn doet om los te laten moet je je zelf dan niet eens afvragen of je het wel wilt loslaten. Moet je er niet nog lessen uit leren of er mee om leren gaan?

Dat wat je voedt dat groeit.

Als je aandacht besteed aan het positieve in het leven zal dit groeien en het negatieve zal uiteindelijk minder worden. Als je aandacht besteed aan dat wat je wilt vast houden zal dit groeien, als je aandacht besteed aan wat je niet wilt vasthouden zal dit steeds zwaarder worden. Misschien kun je deze vragen eens beantwoord om te kijken waar je moet groeien.

Laat loslaten los.

Als je aandacht besteed aan datgene wat je positieve energie geeft, aan het goede dat het leven je geeft. Als je kijkt naar gebeurtenissen, personen die negatief lijken maar je probeert eruit te halen wat erin zit zal je merken dat je niet per se meer hoeft los te laten.
Dat wat je nu wilt loslaten, heeft je ook gemaakt tot wie je nu bent en je bent precies goed. Wees dankbaar voor dat wat je gevormd heeft.

Je bent precies goed zoals je bent.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: