vier
Blog,  kracht/zelfvertrouwen

Kom je met mij spelen?

Spelen, lachen en lolmaken, hoe vaak doe je dat nog nu je “volwassen”bent? Een kind lacht gemiddeld 300 tot 400 keer per dag terwijl volwassenen nog amper 10 tot 15 keer per dag lachen. Wat is er met ons gebeurt? Waarom zijn we eigenlijk verleert om te lachen, of gewoon lol te maken in het leven? Wanneer we volwassen worden moet alles zo enorm serieus zijn. Maar waarom? Omdat iedereen dat maar doet? Omdat dat zo hoort in het volwassen leven? Stom. BOOOOOORING. Wat een saaie bedoeling is het eigenlijk in de wereld van de volwassenen.

Volwassenen spelen niet.

Als je naar kinderen kijkt hebben zij het eigenlijk veel beter bekeken. Want waar is onze spontaniteit gebleven? Toen we vroeger buiten wilde spelen was er altijd wel iemand die zin had in een spelletje. Zelfs op de camping spelen volstrekt onbekende kinderen die nog geen eens dezelfde taal spreken heerlijk samen onder de zon. Dat gebeurt gewoon spontaan in de wereld van de kinderen. Geen verschil in leeftijd, ervaring of afkomst. Niet jezelf beter voor willen doen dan je bent of neerbuigende reacties op de simpele vraag of je mee wilt spelen. Nee. Waar je vroeger nog overal de slappe lach om kon hebben en niet nadacht over serieuze zaken. Zo is het nu andersom. Wij in de grote mensen wereld zitten vooral ‘in ons hoofd’ en durven ons niet meer te laten gaan. Want wat zouden anderen van ons denken als ik huppelend over straat loop, keihard ga lachen in de bios of heerlijk zou zingen op de fiets? Ik heb nu geen tijd voor die onzin hoor, deadlines en targets daar draait het om. Houd dus alsjeblieft op met dat geneuzel en die onzin over ‘spelen’. Volwassenen spelen niet. Punt.


Toch spelen!

nooit te oudWat als we nu toch gaan spelen. Spelen blijkt heel ontspannend en gezond voor ons te zijn. Niet alleen voor kinderen, ook voor volwassenen. Het helpt je herstellen van stress en angsten.
Het helpt je beter om te gaan met de ‘serieuze grote-mensen-wereld’.

Dus ga je mee naar…..

Apekooien Op verschillende plekken wordt er geapekooid. In de grote steden zelfs elke week en nee dit is niet voor kinderen, maar voor volwassenen, wat is er nu heerlijker dan tikkertje spelen en klimmen en leuteren.
Bellen blazen bellen blazen werkt heel ontspannend. Je kunt kleine bellen blazen maar ook hele grote. Kijk hier maar eens voor megabubbels.
Twister spelen Misschien is twister niet zo een goed idee om met mensen te spelen die je niet zo goed kent, maar de lol die je kunt hebben als je het speelt met vetrouwelingen. Heerlijk. Geen twister? Hier kun je het bestellen.

Er zijn nog veel meer leuke spellen voor volwassenen, daarover in de toekomst meer. Welke mis jij? Wat zou jij graag spelen?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: