concentreer je op de juiste dingen
Blog,  Dankbaarheid,  Persoonlijke ontwikkeling

Concentreer je op de juiste dingen

Het weer donderdag, de dag dat ik stil wil staan bij dankbaarheid en na een paar het dagen van heet weer, was ik van plan een heel kort stukje te schrijven. Ik merkte dat ik moe was door de warmte, niet goed kon slapen, mijn lontje was kort, ik verlangde naar een pauze, vakantie en wat hulp. Ik kon niet veel anders dan mopperen en mijn hakken in het zand te zetten.
Op zoek naar inspiratie kwam ik het volgende verhaaltje meerde keren tegen. Het is zo waar! De bron is trouwens onbekend. 

Op een dag vraagt een leraar aan zijn leerlingen om zich voor te bereiden op een test. De leraar legt bij iedere leerling een omgekeerd blad op tafel. Nadat de leraar alle bladen heeft uitgedeeld, zegt hij: “Draai nu het blad maar om en kijk ernaar.” Tot ieders verbazing is het een wit vel met in het midden een zwarte stip.

De leraar zegt vervolgens: “Schrijf een essay over wat je ziet.” Alle leerlingen zijn verbaasd en beginnen te schrijven. Na verloop van tijd leveren ze hun essay bij de leraar in. De leraar kijkt naar de verhalen en iedereen wacht in spanning af.

“Zo,” zegt de leraar “deze test diende als een les in het leven. Geen één van jullie sprak over het mooie witte vel. Eenieder heeft zijn aandacht gericht op de zwarte stip. Hetzelfde gebeurt in ons leven. In het leven hebben we een groot wit vel om naar te kijken, maar we richten ons vaak op de zwarte vlekken.”

“Het leven is een geschenk van de natuur, aan ons gegeven met liefde en genegenheid. We krijgen genoeg redenen om het leven te vieren en te genieten van de wonderen die iedere dag gebeuren.”

Pluk de dag

Pluk de dag. Leef in het hier en nu. Geniet van een zonnestraal die je verwarmt, de geur van een regenbui na een warme dag, een madeliefje in het frisgroene gras, de poes die bij je op schoot springt, een merel die zijn lied fluit en zo veel meer dagelijkse dingen waar van we kunnen genieten. Ik weet het maar het is soms zo moeilijk mij hier aan vast te houden.
We concentreren ons op de zwarte vlekken en niet op het witte!
En alweer neem ik mij voor om mij op het witte te concentreren. Hoe doe jij dat?

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: