spiegelbeeld
Blog,  Persoonlijke ontwikkeling

Jij bent genoeg!

Dag spiegelbeeld,

Wat ben je mooi vandaag. Glimlach eens? Nu ben je nog mooier.
Ik hoop dat je vandaag sterk kunt zijn. Ik hoop dat je vandaag nee kunt zeggen tegen de dingen die je eigenlijk niet wilt doen. Je hoeft je energie niet te verspillen aan mensen, dingen, problemen waar je toch niets aan hebt. Als je er geen controle over hebt laat het los.

Je wilt vandaag gaan winkelen. Waarom? Je hebt al die spullen niet nodig. Spullen bevestigen niet jou plek in onze maatschappij. Stop met het zoeken van goedkeuring. Je hoeft niet elk moment te delen op internet om goedkeuring van de wereld te krijgen. Jouw lieve karakter, je intelligentie en creativiteit zijn bedoeld voor mensen die dat waarderen, laat de rest toch links liggen, of rechts als ze daar toevallig staan. En die selfie op dat festival of dat ene restaurant is helemaal niet nodig. Geniet gewoon dat je er bent.

Je schaamt je voor je appartement, je oude kleding, je baan, maar dat is niet nodig. Ieder leidt zijn eigen leven en voor dit moment ben je goed genoeg. Je schaamt je dat je niet zo snel vooruit komt en dat je niet zo snel meer groeit als eerst. Beginnen de jaren al te tellen? Het maakt niet uit. Je mag er gewoon zijn. Je mag er zijn zoals je bent. Het doen alsof je iemand anders ben kost je echt te veel. Altijd een masker dragen wordt uiteindelijk te zwaar. Echt waar!Denk ook niet de hele tijd: “wat als” en had ik maar”, want gedane zaken nemen geen keer. Kijk naar de toekomst, maar beter nog geniet van wat je nu hebt. Niemand heeft in jouw schoenen gelopen, dus je hoeft zeker niet naar anderen te luisteren. Dat wat zij achter je rug om fluisteren is zeker niet waar. Beledigingen hoef je niet te geloven, ook niet de beledigingen die je jezelf verteld. Mensen zullen je wel eens pijn doen, meestal zonder dit door te hebben. Je mag dit ze zeggen of het van je af laten glijden, maar geloof niet wat iedereen zegt.
Je bent ook niet je huis, je auto, je kleren, je baan. Je bent een mens, met eigen problemen, eigen zorgen en je eigen weg. Ga dan ook vol trots je eigen weg. Wat anderen denken: pech!

Zorg voor jezelf, je gezondheid en je slaap. Zeg ja tegen het leven en zeg ja tegen de dingen die jij wilt! Zeg soms nee. Wees sterk, maar durf ook kwetsbaar te zijn.
Je hoeft nooit te zijn wat anderen verwachten. Veras anderen eens! veras jezelf eens.
Je bent goed genoeg zoals je bent. Je bent waardevol en de wereld heeft je nodig!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: