Blog,  Persoonlijke ontwikkeling

Jezelf en de wereld veranderen. Tien tips van Ghandi

We denken vaak dat we niets kunnen veranderen. Soms geven we zelfs anderen de schuld hoe we nu leven (de overheid, familie, instanties, werkgever) en hoewel zij een grote invloed op ons dagelijks leven kunnen hebben zijn we nooit machteloos en hebben we altijd een keuze. Gandhi reikt ons tien tips aan die ons kunnen helpen onze wereld te veranderen en gek genoeg komen deze allemaal uit ons zelf. Een beter….begint bij jezelf zou dan ook zomaar een uitspraak van hem kunnen zijn.

verander jezelf.

Allereerst stop met het boos worden om de acties van anderen. Als je de wereld wil veranderen verander eerst jezelf. Wordt de beste versie van jezelf. Je kan anderen beïnvloeden door zelf het goede voorbeeld te zijn.

je hebt zelf het stuur van je leven in handen.

Het is goed om met de golven van het leven me te bewegen, maar als je echt iets wil dien je je lot in eigen hand te nemen en stappen te zetten. Andere baan? Begin met solliciteren! Moeite in je relatie? Ga het gesprek aan of ga weg. Wil je iets veranderen? Verander het.


vergeef

Vergeef mensen. Vergeef het leven. Hou niet vast aan spijt. Vergeef mensen niet voor hen maar voor jezelf. Laat je verwachtingen van anderen los, zodat je meer kunt genieten van het nu. Probeer anders eens hooponopono

 

resultaten vereisen Actie

Als je iets in je leven wilt veranderen, zul je ervoor moeten werken. Affirmaties zijn geweldig, maar ze brengen je niet in beweging. Je lichaam moet in beweging zijn om echte resultaten te zien. We je afvallen ga sporten, wil een andere baan, solliciteer. Ik hoorde Arie boomsma laatst zeggen dat elke dag iets doen makkelijker is dan een keer per week iets groots, dus hup in de benen en doe elke dag iets!

wees in het hier en nu

Raak niet verstrikt in de ‘wat alsen’ van het leven. Doe dingen die goed voelen in het moment en die je vrede brengen. Maak je geen zorgen over dingen die nog niet zijn gebeurd. Richt je op hoe u dit moment geweldig kunt maken. Want wat is er mis met het nu?

We zijn allemaal maar mensen

Vergeet niet dat je een van de miljarden mensen op aarde bent bent. Je bent ongelooflijk, geweldig, en speciaal, maar je bent nog steeds een mens. Je maakt fouten, en de rest ook. Accepteer dat je maar mens bent en sta jezelf toe om de fouten te maken die je nodig hebt op je reis door het leven.Wees dus niet al te streng voor jezelf

blijf doorgaan

SplitShire / Pixabay

Het maakt niet uit hoe vaak je valt, sta op. Hoe vaker je opstaat, hoe makkelijk je blijft staan en ook hoe gemakkelijker het wordt om de volgende keer op te staan. Blij je weg omhoog volgen

probeer het goed in mensen de zien.

Sluit mensen zo min mogelijk buiten alleen vanwege iets dat ze tegen jou zeiden of deden. Zoek naar hun menselijkheid – zij zijn ook mens – en zij zullen ook fouten maken. Geef mensen meerdere kansen.

Wees jezelf

Ongeacht wat er om je heen gebeurt, breng altijd je beste zelf mee. Werk elke dag om een betere versie van jezelf te zijn en je zult steeds beter in je vel zitten.

Wees klaar om te groeien

Het mooiste van ons mens zijn is ons onverzadigbare vermogen om te leren. We leren vanaf het moment dat we geboren worden totdat we sterven. We leren elke dag iets nieuws. Geniet hiervan en sta erbij stil.

Door de tips hier boven te volgen zal er zeker wat veranderen in je leven.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: