dominant, arrogant
Blog,  kracht/zelfvertrouwen,  Persoonlijke ontwikkeling

Je nieuwe zelf omarmen.

Zoals je misschien eerder hebt kunnen lezen, had ik een burn-out. Het was het begin van de veranderen. En nee deze verandering was niet makkelijk en ging zeker niet snel. Ik had er 2 jaar voor nodig en ik ben er nog niet. Hoewel ik dankbaar ben voor de verandering brengt het ook niet uitdagingen. Ik wordt nooit meer de oude! En dat is zowel fijn als ontzettend verdrietig.

Nooit meer de oude

Als mensen mij in het begin vertelde dat ik niet meer de oude zou worden, lachte ik ze uit. Ik zou bewijzen dat ik anders was. Ik besefte eigenlijk niet dat als ik mijn oude zelf bleef ik niet zou genezen en dat het risico groot was dat ik weer in een burn-out zou komen. Pas toen ik in een omgeving kwam waarin andere mijn Accepteerde kon ik beginnen met mijzelf en ook mijn nieuwe zelf te accepteren.

Opgebrand

De oude versie van mij is opgebrand. Het kaarsje ging langzaam uit en toch ging ik door totdat ik echt instortte . En toen had ik de energie niet meer om te vechten tegen anderen of tegen mezelf. Toen was daar opeens de nieuwe Danielle en er kwam ruimte voor groei

Groeispurt

Opeens heb ik dit jaar het idee dat ik tien jaar ouder ben geworden. Van een klein kleutertje opgegroeid naar een puber meisje van 15 of 16. Ik ben veel minder van andere afhankelijk. Ik heb mijn leven onder controle en trek mij zeker minder aan van anderen.

Elk zijn tempo

De puber in mij wil graag rebelleren. De mensen wakker schudden, maar steeds vaker besef ik dat ieder zijn eigen weg moet gaan in zijn eigen tempo. Iedereen moet zijn eigen lessen leren en het proces gaat niet sneller dan het gaat.

Ja zeggen tegen jezelf

Dit houdt in dat ik door ja te zeggen tegen mijn eigen veranderproces, steeds vaker nee moet zeggen tegen anderen. Met mijn empathie echter is dit niet altijd even gemakkelijk

Ja zeggen tegen mezelf betekent dat ik moet opletten dat mezelf de juistei ngredienten moet geven. Een vruchtbare omgeving, vrij van parasieten en energiezuigers, genoeg ruimte en in contact met mijn wortels, mijn basis.

Ja zeggen tegen mezelf, betekent dat ik de nieuwe versie van mezelf laat doorgroeien tot een gebalanceerde volwassene die haar eigenheid omarmt en haar eigen waarheid leeft. Ik moet erop toezien dat ik mezelf de juiste ingrediënten blijf geven om verder te groeien – een vruchtbare omgeving die vrij is van parasieten, genoeg ruimte, geen overwoekerende invloeden en een gezonde dosis voedsel – en dat ik voldoende in contact blijf staan met mijn eigen wortels, zodat ik kan groeien

Balans

Groeien is telkens opnieuw balans zoeken, de goede dagen vieren en de minder goede dagen leren omarmen. Jezelf geruststellen, je angst bij de hand nemen en in vertrouwen de weg naar het licht blijven verder zetten. Want hoe donker en dreigend de wolken soms ook mogen lijken, daarboven schijnt altijd de zon.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: