Blog,  Dankbaarheid,  Persoonlijke ontwikkeling

Je mag van gedachten veranderen

Ja is ja en nee is nee. Hiermee is menig mens op gegroeid.  Je bent van gedachten veranderd, maar je durft er eigenlijk niet naar te handelen. Niet omdat je niet wilt, maar omdat je bang bent wat mensen van je denken. Maar weet je, van gedachten veranderen is prima. Ik ben dankbaar dat je van gedachten mag veranderen.
Stel je eens voor dat je, zodra je een standpunt hebt ingenomen, nooit meer van gedachten zou mogen veranderen. Je zou verstikt raken. Het is alsof je aan het begin van je carrière een standpunt moet kiezen over ieder mogelijk onderwerp, en daar vervolgens nooit meer van af mag wijken. Dan zouden we toch voor altijd gevangen zitten. Nee, laten we ons zelf losmaken. 

Geen Robot.
Van gedachten veranderen is prima. Het is een onvermijdelijk onderdeel van je persoonlijke ontwikkeling, en het maakt je simpelweg een prettiger persoon. Soms verander je plotseling van gedachten, soms is het voortschrijdend inzicht en soms gaat er een grote strijd aan vooraf. We zijn geen robot en mensen veranderen en groeien en gelukkig maar.
Hè?
Het uitdagende aspect is echter dat jouw interne ‘update’ niet meteen wordt uitgevoerd bij al je vrienden, familieleden en kennissen. Sommige mensen zien mij misschien als een rolmodel om te volgen. Die denken dat ik tot op de dag van vandaag dat ik alles weet in dankbaarheid, dat ik expert ben in veranderen. Sommige mensen denken dat ik een rolmodel kan zijn in mijn manier van eten.
En nu zou ik me druk kunnen maken over wat zij van me zouden denken als blijkt dat ik het niet altijd zo nauw neem. Dat ik de touwtjes heb laten vieren. Dat ik koolhydraten heb gegeten en dat ik toch die afspraak met de tandarts heb afgezegd.  Nu zou ik van het voetstuk kunnen vallen, dus?

^


Schijt
Maar goed, laten we ons geen zorgen maken wat anderen denken. Ik schreef al eens over het schijt hebben wat anderen van ons denken. Mensen veranderen van gedachten. En gelukkig maar, want bepaalde ideeën werken gewoon niet. Het is jouw leven, jij bepaalt wat je denkt en wat je niet denkt. Het is compleet normaal om af en toe van gedachten te veranderen, om een andere weg in te slaan. Dat is nodig. Je moet bijsturen, van richting veranderen, nieuwe dingen uitproberen. Als je dat niet doet dan wordt je leven saai. Als je leven saai wordt dan word jij saai.
Apple methode

Als Apple van gedachten verandert (wanneer een product totaal niet aanslaat bijvoorbeeld), dan verwijderen ze dit product zonder er iets over te zeggen. Op een dag is het gewoon weg, er wordt niet meer over gesproken. Binnen een korte tijd is de massa alweer vergeten dat dit product ooit heeft bestaan. Werkt als een trein, aangezien mensen vooral met hun eigen leven bezig zijn, en niet met het jouwe.

Dus verander doe eens lekker gek en probeer het niet eens uit te leggen. Mensen snappen er toch niets van.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: